Marušić dobiva svih pet gradova i većinu općina, primio i prvu čestitku!

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

U tijeku je prebrojavanje glasova na biralištima diljem Bjelovarsko-bilogorske županije. Prema prvim neslužbenim podacima, i u drugom krugu izbora kandidat za župana Marko Marušić vodi u Bjelovaru, Grubišnom Polju, Daruvaru i Garešnici. Pod posebnim povećalom je Čazma gdje je u prvom krugu izbora više glasova, 744, osvojio Bajs. Marušića je tada zaokružilo 563 birača. No, prije dva tjedna apsolutni pobjednik u Čazmi je bio Ivan Beljan (DHSS), s osvojenih 1.085 glasova, koji je naknadno pozvao svoje birače da daju glas Marušiću. Prema trenutnim neslužbenim podacima, birači su ga poslušali, većinu glasova dobio je Marušić.

Prema prvim neslužbenim podacima s biralištima u općinama, Marušić je dobio većinu glasova na mjestima gdje je vodio i u prvom krugu – Zrinskom Topolovcu, Velikoj Trnovitici, Hercegovcu, Rovišću, Štefanju… – ali vodi i u općinama u kojima je Bajs bio bolji u prvom krugu – Končanica, Dežanovac…

Bajs ima prednost u Ivanskoj, u kojoj je pobijedio i u prvom izbornom krugu te u Kapeli i Velikom Grđevcu.

Po svemu sudeći, Bjelovarsko-bilogorska županija večeras dobiva novog župana. Na pobjedi mu je već čestitao saborski zastupnik i zamjenik gradonačelnika Daruvara Vladimir Bilek.

Uskoro više…

 


PODIJELI S PRIJATELJIMA!