Tri općine u BBŽ u drugom krugu dobile su nove načelnike

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Prema prvim neslužbenim rezultatima drugog kruga izbora, od četiri općine Bjelovarsko-bilogorske županije koje su danas birale načelnike, tri će dobiti novo vodstvo.

Nakon Drage Hodaka, vodstvo općine Đulovac preuzet će Anđelko Kolić (Damir Bajs NL), čiji je protukandidat Tuna Ivić (HDZ HSLS). Kolić ima stotinjak glasova prednosti.

Šandrovac će nakon duge 24 godine promijeniti načelnika. Naime, Josip Dekalić (DHSS) izgubio je od HDZ-ovog Daria Halauša koji nam je neslužbeno rekao da je osvojio 149 glasova više.

Veliko Trojstvo također gubi dugovječnog načelnika Ivana Kovačića (HSS), na čije će mjesto zasjesti Marko Kutanjac iz HSLS-a. Dobio je 107 glasova više od Kovačića.

Severin će i dalje voditi dosadašnji načelnik, Žarko Žgela (HDZ). Premda je u prvom krugu imao tek 11 glasova prednosti ispred HSS-ovog Antonia Babeca, u ovom krugu ta je razlika nešto veća. Tako je sada Žgela osvojio 266, a Babec 204 glasa. Sva su biračka mjesta obrađena, a zanimljivo je i da je u prošlom krugu izlaznost birača bila 62,19 posto, dok je sada ona veća i iznosi 69,05 posto. Samo tri listića bila su nevažeća.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!