Direktor Bjelovarskog sajma pred kolapsom traži razrješenje tri dana prije velike međunarodne manifestacije

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – Davorin Posavac, direktor Bjelovarskog sajma, poslao je danas poziv predstavnicima vlasnika za Skupštinu društva koja bi se trebala održati u utorak, 8. lipnja. Na pozivu su imenovani novoizabrani župan BBŽ Marko Marušić i stari/novi gradonačelnik Bjelovara Dario Hrebak.
Predložio je dnevni red na kojem želi dati izvješće o poslovanju društva u prošloj godini, tražiti od vlasnika odluku što će s dobiti/gubitkom, traži razrješnicu za Upravu te na kraju, uz plan rada Bjelovarskog sajma za 2021., traži i odluku o raspoređivanju novca koji je primio tijekom ove kalendarske godine.


Marušić, novoizabrani župan još nije stupio na dužnost i ne zna ništa o sazivanju sjednice, a Hrebak je iznenađen pozivom.
-Dobio sam danas poziv, a o terminu i temama me nitko nije kontaktirao. Valjda elementarna pravila uljuđenog i poslovnog ponašanja od direktora i uprave društava traže da se s vlasnicima konzultiraju o temama, a i o terminu. Kad netko napravi gubitak od gotovo četiri milijuna kuna, kao što je to, čini se slučaj s Bjelovarskim sajmom, valjda bi prvo trebao razgovarati s vlasnicima, a ne ih staviti pred gotov čin, šokiran je bjelovarski gradonačelnik.
Zanimljivo, Uprava sajma nudi svoje razrješenje samo tri dana prije početka proljetnog eventa za kojeg zaposlenici, koji su i dalje na prisilnom minimalcu bez prava pristupa u prostor u Gudovcu, tvrde da ga je nemoguće održati kao kvalitetnu manifestaciju. – Jedino što mogu je napraviti malo veći seoski kram, rekao nam je jedan od sugovornika.
Direktor Posavac javio nam se na poziv, ali i prekinuo odmah nakon što smo se predstavili ispričavši se drugim obvezama pa tako nemamo njegovo objašnjenje ove neobične situacije.
Ako je točno da je stvorio gubitak od 3,8 milijuna kuna, da nije organizirao sajam koji je pred vratima i da se želi na brzinu povući bez odgovornosti, to mu, prema Hrebakovim riječima, neće proći.
Marušić pak, kao tek izabrani župan i predstavnik većinskog vlasnika, također ne planira trčati na Skupštinu praktički s inauguracije, bez potpunih informacija i uvida u poslovanja te tvrtke.
Posavac je u neugodnom položaju jer ga se bivši župan Bajs već prije izbora odrekao nudeći Sajam svojim programskim poljoprivrednim partnerima, a od novog župana teško se može očekivati razumijevanje za poteze koji se u najblažem obliku mogu nazvati lošim gospodarenjem.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!