Alfa radio u samo dvije godine postao je vodeći medij u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – Alfa radio danas slavi drugi rođendan. S emitiranjem na dobro poznatoj frekvenciji 100,1 MHz radio je počeo emitirati 1. lipnja 2019. godine. U tom kratkom vremenskom razdoblju Alfa je postala vodeći medij u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji. Danas ga svakodnevno sluša 115 tisuća ljudi u čitavoj središnjoj Hrvatskoj. Naime, iako je Alfa po koncesiji županijski radio za područje Bjelovarsko-bilogorske županije, signalom pokriva sedam županija središnje Hrvatske te Grad Zagreb. U skladu s tim se svakodnevno uređuje programski sadržaj, od informativnih do zabavnih emisija i priloga, koji se, uz poznate domaće i strane glazbene hitove, pokazao kao provjerena formula za uspjeh.

-Nedugo nakon početka emitiranja pred nama su se našli neplanirani izazovi koje je sa sobom donijela pandemija. S obzirom da smo relativno mali kolektiv, nije bilo lako organizirati posao za vrijeme prvog lockdowna. Na smjene smo radili od kuće i na radiju, komunikaciju sa slušateljima i sugovornicima obavljali smo putem interneta i telefona, velik dio sadržaja smo preselili na društvene mreže. Bio je to svojevrsni test naše kreativnosti i sposobnosti koji smo, rekla bih, uspješno položili – priča nam direktorica Alfa radija Danijela Vusić.

Na osmišljavanju, produkciji i plasiranju sadržaja svakodnevno radi ekipa od desetak ljudi.

-Riječ je uglavnom o mladim, visokoobrazovanim ljudima koji zaista profesionalno odrađuju ovaj zahtjevan posao. Ono što je još važnije, sjajna smo ekipa, funkcioniramo kao velika obitelj, i mislim da se naša pozitivna energija itekako osjeti i u eteru. Kao tim funkcioniramo odlično, a mislim da je to najvažnije u svakom poslu – kaže Vusić, dodajući kako su čitavoj ekipi najveća nagrada za sav trud uloženih u posljednje dvije godine sjajne reakcije publike koja svakim danom sve više raste.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!