Barem polovica županijskih pročelnika već stavilo mandat na raspolaganje novim županu Marušiću

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Bjelovar, subota  5. lipnja 2021., Ulica Ante Starčevića 8, sjedište Bjelovarsko bilogorske županije. Umjesto uobičajenog neradnog dana, svi županijski pročelnici, njih desetak, na svojim radnim mjestima. U uredima nervoza,  napetost i iščekivanje.

Razlog, novi župan Marko Marušić sazvao ih je na prvi razgovor.

Još im svima u glavi zvoni njegova rečenica “Tko je došao s politikom i odlazi s politikom”, izgovorena na jučerašnjem preuzimanju  dužnosti od sad već bivšeg župana Damira Bajsa koji je tu dužnost obnašao zadnjih osam godina.

“Pa mi smo svi došli za vrijeme Bajsa i preko politike, znači li to da svi odlazimo”, opisivala nam je današnje prijepodne jedna od pročelnica, koja je željela ostati anonimna.

“Jasno da sam bila nervozna i napeta. Voljela bih ostati raditi ovdje i na ovom mjestu. Smatram da svoj posao radim stručno i pošteno. Ne osjećam se odgovornom za određene pogrešne poteze i odluke, jer za njih nisam niti znala.

Donosio ih je bivši župan samostalno i mimo mog znanja”, rekla nam je kratko pročelnica.

Na pitanje je li i nakon sastanka s novim županom još uvijek napeta i nervozna, rekla nam je, “puno manje”. Kaže da je Maruśić sasvim drukčiji od Bajsa, običan i neposredan.

Na pitanje da nam prepriča razgovor, rekla je da to ne bi bilo korektno, ali nam je ipak kazala kako mu je ponudila mandat na raspolaganje i da je to još ranije odlučila učiniti, jer misli da je to pošteno. Njezin je stav, kaže, da joj to može samo pomoći. Ako ju novi župan misli smijeniti, nikakav mandat ni iskazivanje nelojalnosti neće joj pomoći.

Dotična pročelnica kaže nam kako smatra da je barem polovina pročelnika danas ponudila svoj mandat na raspolaganje.

Tu informaciju pokušali smo provjeriti i kod samog župana. Zamolio nas je za još malo strpljenja jer smatra da svi pročelnici moraju imati priliku odlučiti hoće li staviti mandat na raspolaganje ili ne i da će se on tek nakon toga očitovati. Bilo bi, kaže Marušić, nekorektno da vam ja sad iznosim podatke, a neki još nisu dobili ni prigodu očitovati se o tome, a kamoli staviti mandat na raspolaganje, dok su drugi to već učinili.

Od jednog drugog pak sugovornika, bliskog županu Marušiću, uspjeli smo doznati da je novi župan danas razgovarao sa većinom pročelnika i od njih zatražio sliku stvarnog stanja pojedinog odjela. Dao im je do znanja da namjerava provesti i dodatnu reviziju kako bi svi zajedno imali jasnu sliku u kakvom je stanju županija danas, nakon osam godina upravljanja Damira Bajsa.

Marušić to smatra poštenim i prema Bajsu i prema pročelnicima, ali prije svega prema građanima i samome sebi, jer nitko ne bi trebao biti odgovoran za tuđe postupke, zaključuje naš izvor.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!