Marušić: Imamo većinu u Skupštini, a već sutra idem kod premijera Plenkovića na razgovore o završetku bolnice

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Hrvatska demokratska zajednica ostvarila je povijesni uspjeh na prethodnim lokalnim izborima, uz pobjedu našeg kandidata za župana Marka Marušića, osvojili smo ili zadržali vlast u većini gradova i općina, rekao je novinarima Silestar Štefović, tajnik Županijskog odbora te stranke nakon on-line sjednice Predsjedništva. Dodao je kako će 19 vijećnika HDZ-a, HSLS-a i Demokratskog HSS-a činiti većinu u Županijskoj skupštini te da je „brušenje detalja“ oko koalicijskog sporazuma pri kraju. Napomenuo je i da im je to nagrada jer su i prije u oporbi upozoravali na loše stanje i smjer kojim županija ide.

Marko Marušić još je jednom zahvalio građanima na povjerenju i izvijestio kako je već u subotu obavio razgovore s pročelnicima te da će prema kriteriju stručnosti neki ostati, a neki „koji su došli s politikom, s politikom i odlaze“. Kaže da je dobio brojne informacije o pravom stanju u županiji, ali da će ipak provesti neovisnu reviziju koja će mu dati odgovor o stvarnoj situaciji, prvenstveno u financijom smislu.

I on je komentirao stvaranje većine u Županijskoj skupštini naglasivši da je postojećih 19 ruku dovoljno za preuzimanje vlasti, ali da je otvoren prema svima koji imaju konstruktivne ideje za boljitak pa tako i da stranačka pripadnost nikoga ne isključuje.

Najavio je već za utorak sastanak s premijerom Andrejom Plenkovićem na kojem će tražiti pomoć Vlade u financiranju dovršetka zgrade i opremanja bjelovarske bolnice.

-Činim ono što sam cijelo vrijeme govorio u kampanji, želim surađivati sa svim gradovima i općinama, ali i s hrvatskom vladom kako bismo krenuli naprijed, rekao je župan Marušić.

Na novinarsku konstataciju da je ujedinio sve snage u HDZ-u i pitanja ima li ambicije preuzeti Županijsku organizaciju, Marušić je rekao da u njegovoj velikoj stranci ima pojedinaca koji razmišljaju drukčije o nekim pitanjima, ali im to unutarnja demokratičnost dopušta. – U politici ništa nije isključeno, ali dopustite mi da svu svoju energiju usmjerim na novi posao i pokretanje županije prema napretku, zaključio je.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!