Marušić: Proračun je šupalj i curi na sve strane

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – “Stanovnicima Bjelovarsko-bilogorske županije čestitam Dan županije” – poručio je novi bjelovarsko-bilogorski župan Marko Marušić na svojoj prvoj proslavi u ulozi župana.

U izjavi za medije, prije samog programa pripremljenog posebno za ovaj dan, Marušić je komentirao stanje koje ga je dočekalo u županiji. – Ona prva euforija kratko je trajala, mi smo odmah zasukali rukave i krenuli na posao. Nakon primopredaje u petak, u subotu ujutro imao sam sastanak s pročelnicima koji su me pojedinačno upoznali sa stanjem svakog odjela kao i s problemima i projektima koji su u realizaciji ili su planirani. Trenutačno imam djelomičnu sliku o stanju u županiji. Trebamo još provesti neovisnu reviziju kako bi se napravila dubinska analiza jer kada budemo imali stabilno financijsko stanje, onda ćemo se moći okrenuti daljnjem razvoju naše županije. Računam naravno i na pomoć naše Vlade, a putem plana oporavka i otpornosti svakako ćemo gledati da povučemo što više sredstava – rekao je Marušić.

Na novinarsko pitanje “gdje škripi?”, Marušić je ostao suzdržan. – Ne bi puno o tome. Mogu samo reći da dosta curi i da je dosta šupalj proračun, ali svjesni smo bili problema i kada smo ušli u utrku i ne bojimo se. Idemo skupiti glave, zasukati rukave i to popraviti – poručio je.

Obilježavanje je proteklo dodjelom Županijskih povelja, plaketa Tihomira Trnskog za izuzetne rezultate na obrazovnom, kulturnom, sportskom i drugim područjima kulturnog života Županije te Županijskih medalja koje su dodijeljene za izuzetan doprinos u demokratskom usmjerenju i promicanju ugleda BBŽ. Sve navedeno uručio je župan Marušić. Jedan od dobitnika plakete je Mato Pejić, dugogodišnji daruvarski novinar i publicist koji je u svojim novinskim člancima, ali i predavanjima, izložbama i javnim nastupima doprinio promidžbi grada Daruvara i same BBŽ.

– Sigurno ste puno puta čuli kako nagrade nisu važne, ali upravo suprotno. Izuzetno je važno da ako netko radi cijelu godinu jako dobro u nekom području, onda je dobivena nagrada točka na i lijepom radu i lijepom rezultatu – rekao je Pejić.

Uz Pejića, dobitnici plakete su i Ženska klapa Stentoria Daruvar, Češka beseda Hercegovac, Branko Raičković, Zdenka Štefulinac, Kulturno umjetnička udruga “Ivan Vitez Trnski” Nova Rača te Gareš’ki kulturni centar.

Dobitnici Medalje BBŽ su Takač d.o.o. i profesor geografije Dejan Nemčić. Povelja BBŽ pripala je obrtu Barkop, ravnateljici Doma zdravlja Ljubici Čaić, Mirku Mihalinecu, Prima Commerce d.o.o., Stjepanu Ivaniću, Željku Mesecu te Udruzi specijalne policije Omege.

Čestitao je novoizabrani župan svim građankama i građanima Dan županije te podsjetio da je svečani dio današnjeg dana iz programa izbačen jer se županijska skupština još nije stigla formirati. Obratio se Marušić svim bivšim i sadašnjih gradonačelnicima i načelnicima sa željom za suradnju. – Pozivam na suradnju, dobru radnu atmosferu i prijateljstvu. Samo zajedničkim glavama sa svim dobrim idejama i projektima kako u gradovima tako i u općinama, u suradnji s Vladom RH možemo razvijati našu BBŽ – zaključio je Marušić.

Bivšim načelnicima Velikog Trojstva Ivanu Kovačiću, Sirača Branimiru Mileru, Šandrovca Josipu Dekaliću, Đulovca Dragi Hodaku i Štefanja Ivi Emiću dodijeljeni su poklon paketi uz zahvalu za sve što su napravili za županiju. Zahvalu i poklon novi župan uručio je i supruzi prvog bjelovarsko-bilogorskog župana Tihomira Trnskog – Veseloj Trnski.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!