Optuženi ravnatelj ŽUC-a Marušić: Prijavljen sam zbog intriga koje su trebale dovesti ‘podobne kadrove’

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Općinsko državno odvjetništvo u Bjelovaru 19. svibnja 2021. podiglo je optužnicu protiv hrvatskog državljanina (1962.) zbog počinjenja kaznenog djela zlostavljanja na radu iz čl. 133. st. 1. Kaznenog zakona.

Okrivljenog 59-godišnjaka tereti se da je od neutvrđenog dana u studenom 2018. godine pa do 16. studenog 2020., kada je žrtva otišla na bolovanje, u svojstvu ravnatelja, tijekom i izvan radnog vremena, omalovažavao ju na osobnoj i profesionalnoj razini, unosio joj se u lice i stavljao joj ruke na bokove te joj prijetio otkazom ugovora o radu, kao i da ju je izolirao od radnih kolega i učestalo joj mijenjao mjesto rada.

Tereti ga se da joj se 29. listopada 2020. neprimjereno obratio i unosio joj se u lice te rukom nasrnuo prema njenom licu želeći ju udariti, kao i da joj je dva puta izricao neopravdane opomene pred otkaz, uslijed čega je žrtvi narušeno zdravstveno stanje. Za zlostavljanje na radu Kazneni zakon predviđa kaznu do dvije godine zatvora.

Mediji doznaju da je riječ o ravnatelju Županijske uprave za ceste Bjelovarsko-bilogorske županije Mladenu Marušiću.  U kratkoj izjavi za naš portal Marušić kaže kako je riječ o nezadovoljnoj djelatnici koja je širila intrige i zauzimala se neka kadrovska rješenja koja nisu bila po njegovoj volji.

Ističe da je dugo godina na rukovodnim funkcijama u privatnom sektoru, ali da je jedno radio i kao pročelnik i za sebe tvrdi da ima visoko postavljenu ljestvicu kad se radi o odnosima sa zaposlenicima. Opovrgava navode iz optužnice između ostalog i zbog činjenice da ima gotovo dva metra, a zaposlenica je sitnije građe pa kaže da ne zna kako bi joj se „unosio u lice“. Svoju nevinost želi dokazati na sudu.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!