Beljan: Odričemo se predsjednikovanja skupštinom, idemo raditi, cijene bekona su sramotno niske

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

U županiji Bjelovarsko-bilogorskoj za župana smo izabrali Marka Marušića (HDZ) koji posjeduje i najviše županijskih skupštinara i građani očekuju da HDZ odabere svoga predsjednika, priopćio je Ivan Beljan iz Demokratskog HSS-a, člana pobjedničke koalicije.

Isti je slučaj i u gradu Bjelovaru i ostalim lokalnim jedinicama. Bjelovar je izabrao gradonačelnika Darija Hrebaka (HSLS) koji ima i najviše vijećnika u Gradskom vijeću i građani očekuju predsjednika iz HSLS-a.

Sve druge kombinacije mogu biti kalkulatorske ili gentlemanske. U skupštini je 19 vijećnika većina.

Beljan daje matematički prikaz:

HDZ za je skupštinu dobio 11 vladajućih vijećnika (( 11:19) x 100% = 57,9 %),

HSLS 6 VIJEĆNIKA ((6:19) x 100 % = 31,6 %

DHSS 2 vijećnika ((2:19) x 100 % = 10,5 %.

Demokratski HSS poštuje volju naroda, fer i politički korektno prihvaćamo i varijantu, da prvo ima HDZ predsjednika 2,5 godine, a HSLS 1,5 godina.

Na ovaj način bi se približili najrealnijem omjeru volji birača gdje mi DHSS dobrovoljno ustupamo svoj postotak kolegama iz koalicije za predsjednika skupštine.

Demokratskom HSS-u je važno da se u ovoj županiji dogodila politička promjena koja mora učiniti pozitivne pomake za društvo. Ako se ovo ne bude događalo, reagirat ćemo istovremeno, jer naši birači očekuju zdravu pamet, a ne političke smicalice sa izrazima:

– “vladavina iz sjene”

– “duh političke prakse”

Nas trenutno u stranci više zanima zašto je opet sramotno niska otkupna cijena bekona i zašto sve manje imamo otkupnih mjesta za prodaju stoke, odnosno zašto Bjelovarski sajam nije sajam.

Kod osnivanja nove županijske skupštine uvjereni smo da će velika većina od 37 skupštinara podignuti ruku za novog predsjednika Županijske skupštine kako bi se mogli što prije uhvatiti posla za potrebe naših žitelja, zaključuje Beljan.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!