Pobjednička koalicija u županiji postigla sporazum, evo što je tko dobio

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Predstavnici pobjedničke koalicije na lokalnim izborima u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji (HDZ, HSLS, DHSS) postigli su dogovor u trećem krugu pregovora oko raspodjele dužnosti u Županijskoj skupštini.

„Jasno smo od početka komunicirali tko su naši partneri. To su HSLS i DHSS. Birači su prepoznali da donosimo promjenu jer smo u startu rekli da možemo izgubiti izbore, ali obraz nikada.

Danas smo završili razgovore s našim partnerima oko konstituiranja Županijske skupštine, koja će se održati 17. lipnja 2021.

To je još jedan korak prema pozitivnim promjenama u našoj županiji“, kratka je objava na Facebook profilu Marka Marušića objavljena u četvrtak navečer.

To znači da HSLS dobiva predsjednika Skupštine u punom mandatu, a potpredsjednik će biti iz redova Demokratskog HSS-a. Dogovor koji je sukladan izbornom rezultatu.

Doznajemo da je župan Marušić preuzeo inicijativu, pozvao partnere i postigao dogovor koji jamči stabilnu većinu i normalan rad svim izabranim dužnosnicima.

Što se pak tiče raspodjele vlasti u Bjelovaru, pregovori između Hrebaka i Ante Topalovića iz HDZ-a bili su brzi i učinkoviti. HDZ je unatoč skromnom rezultatu dobio mjesto predsjednika Gradskog vijeća i dva važna mjesta u gradskim odborima pa se većina može smatrati više nego stabilnom što će jednima i drugima omogućiti miran mandat na ostvarenju ključnih obećanja iz kampanje, ali i projekata koji se dulje vremena pripremaju.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!