Počela proslava 30. obljetnice osnutka A satnije

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – U povodu proslave 30. obljetnice osnutka A satnije, njihovi članovi zajedno s gradskom vlašću, predvođenom županom Markom Marušićem i gradonačelnikom Dariom Hrebakom, u središnjem parku položili su vijence u čast braniteljima. Time je počelo obilježavanje ove važne obljetnice. Župan Marušić prisustvovao je svečanosti i kao izaslanik predsjednika Hrvatskog sabora, Gordana Jandrokovića. Ivan Tepeš ispred A satnije rekao je da je vrijedilo biti njenim članom i da bi se i danas vjerojatno bez razmišljanja priključio satniji.

– Mi smo takva generacija. Obranili smo svoju domovinu, bili smo mladi i puni entuzijazma, časni i pošteni – istaknuo je. Prisjetio se i teških trenutaka kad su u Kusonjama stradali neki od pripadnika satnije.

– Taj dan obilježila je teška tuga. Bili smo stacionirani u jednoj zgradi gdje smo kao mladi dečki puno razgovarali, veselili se i bili puni elana. Sjećam se te večeri kada su dečki stradali na poprištu borbe. Većina je plakala, bilo je teško, knedla je stajala u grlu. Koliko smo god bili snažni, mladi i imali poleta, to nas je obilježilo za cijeli život – zaključio je.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!