Za pobjedu treba više hrabrosti, kreativnosti, rizika i drukčija strategija

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Brojni bjelovarski kafići iznijeli su velike ekrane na terase i prikazivali prvu utakmicu naše reprezentacije. Nekoliko minuta nakon kraja, gosti su se već počeli razilaziti tužni, ali i ljutiti zbog poraza jer je dojam da su naši dečki mogli i trebali napraviti više.

Čini mi se da smo mogli puno više, nisu me se Englezi previše dojmili, nije bilo nekog presinga, puno lopti smo prodali u situacijama gdje smo mogli više. Sve nas zabrinjava igra prema naprijed, dođemo na 16 metara i onda nemamo rješenja. Nije da smo visjeli cijelo vrijeme, da su oni imali 10 šansi, ovako ostaje dojam da smo mogli puno više. To je bila jedna lagana utakmica, nije bilo ritma, nije bilo stalnog pritiska, od 30. minute smo kroz čuvanje lopte mi to počeli kontrolirati i napravili smo ih nervoznima. No taj niz grešaka kod gola nas je skupo stajao, rekao je Robert Prosinečki komentirajući poraz naše reprezentacije na otvaranju EURA.

Zanimljivo, Hrvatska je prvi put u povijesti poražena u premijernoj utakmici Europskog prvenstva, a Engleska je prvi put upisala početnu pobjedu.

„Teška utakmica. Teško vrijeme, sparno. Dogodila nam se pogreška koju smo sedam dana vježbali da ju ne radimo. Idemo sada dalje, naš cilj je proći skupinu. Opet smo napravili premalo prema naprijed, ali to ćemo popraviti u ove dvije utakmice”, rekao je hrvatski izbornik Zlatko Dalić nakon poraza.

Slavko Prišćan koji je pratio utakmicu na Wembleyu tužan je i kritičan prema igri naših. „Dojam je da smo dati puno više, kao da je problem u strategiji, ali dobro, to je početak i sve možemo popraviti“, kaže Prišćan koji je utakmicu pratio u društvu Roberta Carlosa, najboljeg lijevog beka na svijetu.

Marko Marušić gledao je utakmicu u obiteljskom okruženju i ne krije razočarenje. – Nedostaje nam kreativnosti, hrabrosti i koncentracije u završnici. Nema pobjede bez dobrog napadačkog pristupa, kratko nam je komentirao župan Marušić i sam nogometaš.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!