Topalović više neće biti predsjednik bjelovarskog Gradskog vijeća, je li to početak njegovog kraja?

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – Bjelovar sutra dobiva novo Gradsko vijeće u kojem je Dario Hrebak u posljednji tren osigurao dvotrećinsku većinu. Naime, uz desetero HSLS-ovih vijećnika i troje HDZ-ovih, koaliciji se pridružio i šef bjelovarskog HSS-a Borislav Kozić, koji je u vijeće ušao na listi koalicije predvođene strankom bivšeg bjelovarsko-bilogorskog župana Damira Bajsa. Nasuprot spomenutih 14 vijećnika, u oporbi ostaje troje ‘bajsovaca’, dvoje članova DP-a te po jedna članica SDP-a i Centra.

Uoči same konstituirajuće sjednice Vijeća, predstavnici nove vladajuće koalicije za sutra rano ujutro sazvali su konferenciju za medije na kojoj će predstaviti svoje kandidate za predsjednika i potpredsjednike Vijeća. Kako doznajemo, novi šef Vijeća trebao bi postati HDZ-ov Nenad Martinovski, koji je na nedavnim izborima bio kandidat za zamjenika HDZ-ovom kandidatu za gradonačelnika Zoranu Bišćanu. Potpredsjednik Vijeća u prošlom mandatu Mario Holiček (HSLS) na istoj funkciji ostaje i iduće četiri godine, baš kao i prebjeg iz Bajsovih redova, HSS-ov Borislav Kozić.

Odabirom Martinovskog za predsjednika Vijeća potvrdilo se kako Ante Topalović, predsjednik gradskog HDZ-a i predsjednik GV-a u prošlom mandatu, gubi utjecaj u stranci, što i nije iznenađenje, s obzirom na povijesni neuspjeh koji je HDZ na minulim izborima ostvario u Bjelovaru. Podsjetimo, ta je stranka u prošlom sazivu imala osam vijećnika, dok je na svibanjskim izborima osvojila svega tri mandata. Točnije, na listiću ju je zaokružilo svega 1.909 birača. Još manje glasova, 1.447, osvojio je HDZ-ov kandidat za gradonačelnika Bišćan. Usporedbe radi, kandidat HDZ-a za župana Marko Marušić u Bjelovaru je dobio 4.995 glasova u prvom krugu, a u drugom čak 6.115.

S obzirom na sve navedeno, uskraćivanje mjesta predsjednika Gradskog vijeća moglo bi značiti samo početak kraja Ante Topalovića koji bi, kažu upućeni, trebao biti potvrđen na nadolazećim unutarstranačkim izborima. Kako doznajemo, Topaloviću je iz stranke sugerirano da se, kad već nije ponudio ostavku nakon izbornog fijaska, na spomenutim izborima ne kandidira za još jedan mandat na čelu bjelovarskog HDZ-a.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!