Bajs ljutit na svog ‘odmetnika’ Kozića, Hrebakovu čvrstu većinu čine HSLS, ABB, HDZ i HSS

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – Konstituiranjem Gradskog vijeća i prisegom vijećnika, gradonačelnika Daria Hrebaka i njegovog zamjenika Igora Brajdića i službeno je počeo novi Hrebakov mandat na čelu Bjelovara.

U njemu ga u Vijeću čeka mirna plovidba jer od 21-og vijećnika ima potporu njih 14, a na vlasti su i dalje HSLS, ABB, HDZ i HSS nakon što se HSS-ov Borislav Kozić odmetnuo od Damira Bajsa na čijoj je listi za vijeće bio i brže bolje prešao na pobjedničku stranku.

Bajs, koji je i sam gradski vijećnik, to mu nije oprostio i naglasio je kako on njegov glas za potpredsjednika Vijeća neće dobiti jer je gradskim statutom predviđeno da u pravilu oporba ima pravo na jednog potpredsjednika što Kozić promjenom strane nije.

-Svaka koalicija se mora platiti, ali ne baš mjestom oporbenog dijela. Kada govorimo o žetončićima onda ih namiriti treba iz svoje kvote, a ne iz kvote oporbe. Mi ne sporimo da je to zakonito, ne sporimo ni da smo negdje dobili predsjednike odbora, ali to ne znači da zakon nije jasan i da je to demokratsko pravo koje ovog puta nije poštivano – poručio je s govornice Bajs.

U obranu odluke vladajućih je stala HSLS-ova Zlatka Pemper koja je Bajsu poručila da su bili korektni.

-Oporba je dobila, čini mi se, četiri predsjednika odbora i u gotovo svakom odboru člana, a u nekima ima i većinu – navela je Pemper.

Većinom glasova s tek tri glasa Bajsove stranke protiv, Kozić je izabran za potpredsjednika Vijeća dok je HSLS-ov Mario Holiček dobio jednoglasnu potporu za potpredsjednika, a svi su ruke digli i za HDZ-ovog Nenada Martinovskog za predsjednika bjelovarskog Gradskog vijeća.

Spomenimo i da je zbog nespojivih dužnosti početno izabran sastav izmijenjen, pa su umjesto Daria Hrebaka, Igora Brajdića, Jasne Grgić Škaurin, Denisa Hladiša i Zorana Bišćana u vijećničke klupe ušli Bruno Zadro, Željko Žulić, Zoran Turudija, Zdenka Henc i Ivan Vlašić.

Gradonačelnik Dario Hrebak je na kraju rekao kako će uvažavati i oporbu te da su u vladajuću većinu svi dobrodošli, ali i da se nada dobroj suradnji.

-Vjerujem da ćemo tolerantno, kulturno, konstruktivno surađivati sljedeće četiri godine. Mislim da je na nama svima odgovornost da u ovom periodu napravimo sve najbolje što možemo kako bi naši građani mogli imati veći standard, bolji život, kvalitetu života i usluga – naglasio je Hrebak.

Bjelovarski čelnik je obećao da će u sljedeće četiri godine biti još bolje, a da će gradska vlast raditi još više.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!