Uz Hrebaka, na sastanku o brzoj cesti u HC-u, prvi put bit će i bjelovarsko-bilogorski župan

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – Ako sve bude teklo prema planu, ove jeseni bi trebala početi izgradnja posljednje dionice brze ceste od Zagreba do Bjelovara. Riječ je o 12 kilometara od Breze do Bjelovara, za koju je osigurano 300 milijuna kuna, a ovih dana izabran je i izvođač radova. Prije ‘zakopavanja prve lopate’ preostaje za odraditi određene administrativne poslove o čemu će biti riječi i na sastanku u Hrvatskim cestama koji bi se trebao održati idući tjedan i na kojem će, uz bjelovarskog gradonačelnika Daria Hrebaka, biti i novi bjelovarsko-bilogorski župan Marko Marušić.

-Moramo riješiti određene imovinsko-pravne poslove za što smo Hrvatskim cestama odlučili staviti na raspolaganje pravne službe Grada Bjelovara i Bjelovarsko-bilogorske županije. Svima nam je u interesu da se ovaj projekt što prije privede kraju i da do građana naše županije brza cesta dođe što prije – kaže župan Marušić.

Zadovoljstvo zbog činjenice što je i Županija odlučila aktivnije sudjelovati u ovom projektu ne krije bjelovarski gradonačelnik.

-Grad Bjelovar je cijelo vrijeme u kontaktu s Hrvatskim cestama i imamo izvrsnu suradnju po pitanju mnogih projekata, no do sada nikada nismo imali zajedničke sastanke sa Županijom. Drago mi je što su dolaskom novog župana zapuhali neki novi vjetrovi i vjerujem kako na zajedničkim sastancima možemo bolje koordinirati stvari i ubrzati određene radnje – kazao je Hrebak.

Nakon što radovi na izgradnji posljednje dionice počnu u rujnu, trebali bi biti završeni za malo više od dvije godine.

-Ako će se odvijati tempom kojim se odvijaju radovi na trenutnoj dionici koja je u izgradnji, od Farkaševca do Breze, vjerujem kako to neće biti problem te kako će brza cesta o kojoj sanjaju generacije Bjelovarčana, biti dovršena na vrijeme – zaključuje Hrebak.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!