Na Terezijanu prvo po Pfizera, a onda na koncert!

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – Kako bi građane motivirali da se cijepe protiv koronavirusa, a s obzirom na to da cjepiva ima dovoljno, u Bjelovaru se može cijepiti bez najave. Danas (četvrtak 17.06.) do 14 sati se svi zainteresirani mogu cijepiti na epidemiologiji Zavoda za javno zdravstvo gdje je pripremljeno cjepivo Moderne. U pravilu se na cijepljenje pozivaju oni koji još nisu cijepljeni prvom dozom jer svi cijepljeni imaju termin za docjepljivanje. No, može biti iznimaka.

-Danas se cijepi cjepivom Moderne kod kojeg je minimalni razmak između dvije doze cjepiva četiri tjedna, pa ako su nekome prošla ta četiri tjedna od prve doze, naravno da može doći na cijepljenje – tumači epidemiologinja Nikolina Obran.

Sve što građani trebaju napraviti je doći sa zdravstvenom iskaznicom. Bez ikakve najave će se u subotu moći cijepiti i na Terezijani i to od devet do dvadeset sati. Pravila su ista – trebate sa zdravstvenom iskaznicom doći na punkt i primit ćete svoju prvu dozu Pfizerovog cjepiva. No, bez brige, cijepljenje vam neće pokvariti opuštanje i zabavu na 25. Terezijani.

-Građani mogu nakon cijepljenja ostati na koncertu ako nemaju nikakvih nuspojava. Nakon cijepljenja moraju obvezno ostati 15 minuta pod nadzorom, a ako je sve u redu mogu otići na koncert – kaže doktorica Obran.

Interes za cijepljenjem je dobar iako se, kaže doktorica Obran, vjerojatno većina onih koji su željeli cijepila barem prvom dozom. Oni koji nisu još stignu.

-Omogućava se cijepljenje i prvim dozama. Cijepimo i na punktu u dvoranama i kod nas na Zavodu, cijepe liječnici obiteljske medicine u svojim ambulantama tako da se pacijenti mogu naručiti na više mjesta – navodi Obran.

Ako vam je naručivanje i čekanje napor, tada možete spojiti ugodno s korisnim i primjerice ove subote uživati u žamoru Terezijane,  a u pauzi obilaženja štandova i uživanja u programu se cijepiti protiv koronavirusa. Bit će to Terezijana za pamćenje.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!