Bajs prisegnuo, ostali zastupnici iz BBŽ i župan otkrili što očekuju od njega

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

U Hrvatskom saboru danas su ‘amenovane’ sve zastupničke zamjene do kojih je došlo zbog nedavnih lokalnih izbora. Jedna od njih direktno je vezana uz Bjelovarsko-bilogorsku županiju. Nakon izbornog poraza, sada već bivši župan Damir Bajs odlučio je aktivirati saborski mandat koji je osvojio na prošlim parlamentarnim izborima na listi Restart koalicije predvođenje SDP-om te je iz Sabora ‘protjerao’ svoju privremenu zamjenu, SDP-ovu Martinu Grman Kizivat. Većina zastupnika Bajsu je tako danas dala ‘zeleno svjetlo’ da od idućeg tjedna aktivno sudjeluje u saborskim sjednicama i u donošenju važnih odluka, a on je prisegnuo da će novu dužnost obavljati časno i odgovorno.

-Bit ću aktivan zastupnik koji će se zalagati za opće interese, a posebno za interese Bjelovarsko-bilogorske županije i ovog dijela Hrvatske – najavio je prije nekoliko dana putem našeg portala Damir Bajs.

Tome se nadaju i drugi saborski zastupnici iz Bjelovarsko-bilogorske županije.

-Dobro je da nas u Saboru bude što više jer ćemo na taj način više i bolje moći lobirati za projekte iz naše županije. To može biti samo dobro. Izborna utrka je završila, treba staviti emocije sa strane. Svaki zastupnik koji želi dobro ovom kraju dobrodošao je, ne samo da bude u Saboru, nego da bude i dio vladajuće većine ako treba – smatra saborski zastupnik i bjelovarski gradonačelnik Dario Hrebak.

Slično razmišlja i saborski zastupnik za češku i slovačku nacionalnu manjinu, ujedno i daruvarski dogradonačelnik, Vladimir Bilek.

-Već i sami znate da sam ja zastupnik koji će podržati svaki dobar projekt za Bjelovarsko-bilogorsku županiju te za naše gradove i općine. U tom smislu, nadam se dobroj suradnji sa svim zastupnicima s područja naše županije. Vjerujem da ćemo svi zajedno ‘vući za jedan konac’, kako bismo poboljšali situaciju i kako bi naša županija bila još bolje mjesto za život – kazao je Bilek koji je demantirao glasine kako je Bajs već dobio pozivnicu u saborski Klub zastupnika nacionalnih manjina, kojem je upravo Bilek na čelu, dodajući kako o tome nije bilo riječi unutar Kluba čiji se svi članovi moraju usuglasiti oko takve odluke.

Bajsovo aktiviranje saborskog mandata komentirao je i HDZ-ov saborski zastupnik iz BBŽ, Miro Totgergeli.

-Od g. Bajsa očekuje da u Saboru bude konstruktivna oporba, ali isto tako se nadam da će podržati sve dobre i kvalitetne prijedloge Vlade RH, a posebice one koji se odnose na našu županiju – kazao je Totgergeli.

Da će se zalagati prije svega za ‘domaće’ projekte u Hrvatskom saboru od Bajsa očekuje i njegov nasljednik na čelu Bjelovarsko-bilogorske županije, župan Marko Marušić.

-Mi ćemo svoje ideje i projekt nuditi, a na g. Bajsu je da sam odluči hoće li ih podržati. Ja sam uvijek naglašavao da ću uvijek biti za dobre ideje, bez obzira na to iz koje političke stranke dolaze. Dakle, ako se radi o nečemu što je od interesa za stanovnike naše županije, uvijek sam za suradnju, a vjerujem da tako razmišljaju i naši saborski zastupnici – kazao je Marušić.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!