Bajsov čovjek postaje novi direktor Bjelovarskog sajma?

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – Zlatko Salaj mogao bi ponovno zasjesti na čelo Bjelovarskog sajma. Ta još neslužbena vijest poput prave političke senzacije odjeknula je županijom. Pisali smo o tome kako se Salaj i sam nudio nadolazećoj garnituri još između dva kruga izbora, a poglavito nakon pobjede Marušića. Međutim, tada je aktualna bila ideja da Sajam do njegove financijske konsolidacije privremeno preuzmu Marija Jungić i Igor Brajdić, kao predstavnici vlasnika, Grada Bjelovara i Županije bjelovarsko-bilogorske.

Kada je prije nekoliko dana postalo jasno da bi unatoč takvom preuzimanju dvoje spomenutih vlasnika opet moralo imenovati barem v.d. direktora, ukoliko žele da sve bude sukladno propisima, očito se od privremenog angažmana Jungić-Brajdić odustalo. S druge strane, s obzirom na financijske dubioze i poremećene međuljudske odnose, Sajam treba brze odluke. Zato su vlasnici odlučili ne čekati više niti sekunde.

Podsjetimo, Zlatko Salaj po zanimanju je veterinar. Bio je član HSS-a i dugogodišnji direktor Bjelovarskog sajma, u vrijeme kada je županijom vladao HSS. Točnije, spomenutu tvrtku u vlasništvu Bjelovarsko-bilogorske županije i Grada Bjelovara vodio je od 2001. do 2013.

Nakon što je Bajs izbačen iz stranke, još kratko vrijeme ostao je u HSS-u, štoviše, na lokalne izbore 2013. godine izlazi kao kandidat te stranke za zamjenika SDP-ovom kandidatu za župana Vedranu Babiću.

No, nedugo nakon izbornog poraza 2014. izlazi iz HSS-a, zajedno s bivšim županom Čačijom i još dijelom članstva te ponovno daje podršku Bajsu.

Političke ambicije ne jenjavaju, karijeru pokušava nastaviti graditi pod okriljem HSS-a Braće Radić ispred kojeg se 2017. kandidira za gradonačelnika Čazme, ali i te izbore gubi od dojučerašnjeg stranačkog kolege Dinka Piraka (tada još HSS).

Salajevi zagovornici naglašavaju i činjenicu da je u vrijeme dok je on upravljao Sajmom, ta tvrtka negativno poslovala tek jednu godinu, i to, prema njegovim vlastitim riječima, zbog izostanka financijske podrške Grada i Županije u vrijeme izgradnje novih objekata na sajmu.

Što je presudilo povratku Zlatka Salaja na čelo Sajma, otkrivamo sutra…


PODIJELI S PRIJATELJIMA!