Zašto Salaj, a ne mladi HDZ ov stručnjak s hrvatskom i francuskom diplomom?

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Kako smo jučer izvijestili, Zlatko Salaj, bivši dugogodišnji direktor Bjelovarskog sajma trebao bi se ovih dana vratiti na to mjesto. Kako doznajemo, nakon podužeg vijećanja, predstavnici vlasnika, župan Marko Marušić i bjelovarski gradonačelnik Dario Hrebak, složili su se kako je upravo Salaj trenutno najbolje rješenje.

Osim Salaja, za čelnog čovjeka Sajma navodno je najozbiljniji kandidat Dario Biškup, mladi stručnjak s dvije diplome, jednom hrvatskom iz ekonomije i jednom francuskom iz medjunarodne trgovine. Za njega je, kako doznajemo, posebno bio zainteresiran sam župan Marko Marušić. Biškup je bio član najužeg Marušićevog izbornog tima zadužen za ekonomska pitanje i sektor poljoprivrede, a s obzirom na spomenuto obrazovanje i poznavanje stranih jezika, teško bi bilo tko mogao osporiti njegov izbor.

Što je presudilo da se Salaj ponovno pojavi kao glavni kandidat za direktora Bjelovarskog sajma, i to u mandatu HDZ-ovog župana, i pri tome potisne mladog, vrhunski obrazovanog i ambicioznog HDZ-ovog stručnjaka Darija Biškupa?

Odgovor na to pitanje postaje jasnije ako znamo da je prvi i jedini zadatak  v.d. direktora organizirati jesenji sajam.

Presudilo je očito Salajevo poznavanje trenutne situacije i stanje u kojem se sajam nalazi, pa je procijenjeno kako bi on kao dugogodišnji bivši direktor svojim brojnim kontaktima mogao privući izlagače koji polako odlaze sa Sajma i okreću se prema drugim destinacijama.

Salaj od vlasnika u ruke dobiva vrući krumpir, ali i jasno definirane ciljeve i rokove. Ako ih ne ispuni, može pakirati kofere, tvrde dobro upućeni izvori.

Osim Biškupa, u igri za direktorsko mjesto bio je, kako doznajemo i dugogodišnji šef marketinga na Bjelovarskom sajmu Tihomir Čauš kojeg tamošnji zaposlenici cijene i uvažavaju. Čauš je, kako doznajemo, bio Hrebakov favorit. No, na koncu je postignut kompromis te je konačna odluka pala na Salaja.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!