Prihvatio vrući krumpir – hoće li postati spasitelj ili grobar?

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Hoće li jedna od perjanica Bjelovarsko-bilogorske županije, Bjelovarski sajam potonuti zbog utega milijunskih dugova ili se vratiti među žive kao ugledna i posjećena međunarodna manifestacija, a također i trgovačko društvo zaduženo za nju?

Vlasnici – BBŽ i Grad Bjelovar odlučni su u davanju nove prilike Sajmu, ali su jednako tako svjesni da preporod ne može donijeti trenutačna uprava. Svjesni su i da nema vremena za čekanje jer nakon odgode Proljetnog sajma, otkaz ili neorganizacija jesenske priredbe proizvele bi nesagledive i nepovratne štete za tu tvrtku ozbiljno načetu gubicima nakon korona krize tijekom koje nije bilo priredbi. Novca za pokrivanje gotovo 4 milijuna kuna gubitka nemaju ni Županija niti Grad.

Tijekom vikenda obavljeni su posljednji razgovori s potencijalnim novim vodstvom Sajma i baš kao što smo već pisali, povjerenje bi trebao dobiti Zlatko Salaj, direktor sajma do dolaska Bajsa na mjesto župana 2013. godine.

Nitko službeno neće potvrditi nikakvu informaciju prije Skupštine Bjelovarskog sajma u ponedjeljak, ali neslužbeno, iz pouzdanih izvora doznajemo da će baš Salaj natrag u direktorsku fotelju koju bi poželio malo tko.

Tvrtka je, doznajemo od zaposlenika na prisilnom minimalcu sa zabranom pristupa, devastirana do krajnjih granica. Nema telefona, prodana su sva vozila, čak i Astra bez klime kojom su zaposlenici sajma putovali na sastanke prodajući prostor klijentima diljem Hrvatske. Narušeno je povjerenje izlagača jer je potrošen novac onih koji su uplatili za sajamsku priredbu koja nije održana.

Međuljudski odnosi su narušeni između ostalog i zbog naloga da svi zaposlenici osim direktora i tajnice idu pakirati gljive za Spar na „suvremenoj liniji“ koja je naravi bila plastično korito, a stroj zapravo ruke zaposlenika.

Svi sajmovi u okruženju objavili su datume svojih priredbi bez obzira na opasnosti od mogućeg pogoršanja epidemiološke situacije osim, naravno, Bjelovarskog.

Salaj, uspješni direktor prije današnje uprave, s postojećim kadrom može organizirati Jesenski sajam „bolji nego ikad prije“, može postati spasitelj, ali jednako tako i ako ostane sam, i grobar Bjelovarskog sajma.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!