Posavac odlazi sa Sajma sa šest plaća, za loše odluke krivi bivšeg župana Bajsa

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Kao što smo već pisali, Skupština Bjelovarskog sajma mnije prihvatila izvješće o radu dosadašnjeg direktora Davorina Posavca i na njegovo mjesto je imenovala kao vršitelja dužnosti Zlatka Salaja, bivšeg direktora Sajma.

Vlasnici koje predstavljaju Marko Marušić, župan BBŽ i Dario Hrebak, gradonačelnik Bjelovara, donijeli su takvu odluku „u civiliziranom tonu“ jer misle da netko iz sustava može učiniti najviše da jesenski sajam uspije i da tvrtka u gubitku i dugovima stane na noge.

Za bivšeg direktora u obraćanju novinarima nakon dvosatnog sastanka, Marušić i Hrebak su rekli da se ponašao vrlo kooperativno, da svoju daljnju karijeru ne vidi na Sajmu i da je neke sporne odluke donosio na pritisak bivšeg župana Damira Bajsa koji je predstavljao većinskog vlasnika.

Marušić je ponovio kako je imenovanje Salaja potvrda svega što je govorio u kampanji, a to je da će prednost uvijek imati stručnjaci ispred stranačkih iskaznica. Nada se da će Salaj, koji nije ni član HDZ-a niti HSLS-a, napraviti dobar posao i ponoviti odlične rezultate. Test mu je svakako organizacija jesenskog sajma.

-Da nije sve bilo na samovolji jednog čovjeka, da je sudjelovao u odlukama i Grad, Sajam ne bio ovdje gdje je, zaključio je Marušić.

Za Hrebaka, ova odluka o smjeni donijeta je još prije godinu i pol dana. Potvrdio je gubitak od 3,2 milijuna kuna, a za spornu dividendu koja je isplaćena vlasnicima neposredno pred izbore, sada je od Posavca doznao da je isplaćena na pritisak Bajsa koji je želio u javnosti prikazati kako je to uspješna županijska firma. Takvu odluku nazvao je skandaloznom.

Obavijestio je o gentlemanskom ugovoru s Posavcem koji raskida ugovor i nije prihvatio ponudu da ostane raditi na Sajmu.

Sada je sve na Salaju čija sudbina ovisi o jesenskoj priredbi.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!