Imenovano novo Upravno vijeće Daruvarskih toplica, prva sjednica već danas

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

DARUVAR – Bjelovarsko-bilogorski župan Marko Marušić imenovao je novo Upravno vijeće Daruvarskih toplica. Njegovim predsjednikom imenovan je Vedran Nemec, koji je tako na toj funkciji zamijenio dosadašnju predsjednicu, županijsku pročelnicu za zdravstvo Snježanu Mišir.

U kratkom telefonskom razgovoru Nemec nam je potvrdio da je novo Upravno vijeće imenovano, no nije želio otkrivati nikakve detalje prije nego što završi za danas zakazana, prva sjednica u novom sastavu.

-Moramo se upoznati da trenutnim stanjem u Toplicama, prvenstveno financijskim, a onda ćemo dogovarati nove poteze – kratko nam je kazao.

Uz Mišir, do sada su u vijeću kao predstavnici Bjelovarsko-bilogorske županije sjedili Vedran Babić, Alen, Baščevan i Matija Jasenko, predstavnik radnika bio je Ante Martić, predstavnica Stručnog vijeća Sabina Bis, a predstavnica Ministarstva zdravstva Sanja Rendić-Miočević. U novom sastavu ostaju predstavnica Ministarstva i predstavnik radnika, a uz Nemeca, novi članovi su Dren Stoček, Vedran Rek, Igor Supan i Anamaria Šepl.

Sigurno je da novom Upravnom vijeću zadataka neće nedostajati jer problema koje valja rješavati u toj ustanovi ne nedostaje. Jedan od trenutno gorućih su tužbe pravni sporovi zbog pogrešnog obračuna plaća koje je na sudu pokrenuo velik broj zaposlenika. Prema neslužbenim podacima, od oko 250 zaposlenih, 220 tužilo je Toplice. Jedna od tema koja će se nametnuti vrlo brzo je i potraga za novim ravnateljem ustanove, s obzirom da dr. Stojanki Lukačin uskoro istječe mandat vršiteljice dužnosti ravnateljice. Ako je vjerovati šuškanjima, zainteresiranih za to mjesto ne nedostaje.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!