Odluka o životu ili smrti bjelovarskog sajma past će – u Zagrebu!

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Kakva je sudbina Bjelovarskog sajma, hoće li se vratiti na „stare staze slave“, preživjeti i sačuvati radna mjesta zaposlenicima ili će neslavno pasti kao kolateralna žrtva covid krize? Pitanje je to koje si postavljaju ne samo zaposlenici Sajma, vlasnici u Županiji i Gradu, već i brojni partneri sajma, izlagači i posjetitelji koji vole tu svoju lokalnu manifestaciju koja je davno prerasla granice svojih osnivača.
Ključ preživljavanja ovog trenutka drži Nacionalni stožer civilne zaštite koji treba odlučiti hoće li dopustiti održavanje Sajma samo na otvorenom prostoru (kako je to sada propisano odlukom Stožera) ili i u brojnim halama.
Novoimenovani direktor Zlatko Salaj pokušava što prije dobiti dopuštenje i za izlagače u zatvorenom prostoru jer zakup tog prostora gotovo je polovica ukupne zarade. A da situacija bude još ozbiljnija, uspješnom priredbom vratili bi se dugovi i do sada preuzete obveze te zadržao nos iznad vode.
-Ako bude neophodno svi, počevši od mene, bit ćemo na minimalcu dok se stanje ne popravi. Prvi zadatak je vratiti povjerenje izlagača, a za posjetitelje se ne brinem. Nakon duge stanke ljudi su željni svog Sajma, kaže Salaj.
Danas su poslovnim partnerima otišli cjenici izložbenog prostora i pozivi za rezervacije, još samo ostaje pitanje s kakvom ćemo epidemiološkom situacijom u zemlji, ali i okruženju dočekati početak rujna i hoće li se moći održati sve planirane priredbe na cijelom prostoru Sajma.
Na pitanje je li Sajam možda u težoj situaciji nego je to prezentirano na Skupštini kada je smijenjen njegov prethodnik, Salaj nije mogao odgovoriti jer još nije stigao pregledati knjige „ulaza i izlaza“. – Nisam imao vremena za to, ovih smo dana svi usredotočeni na organizaciju jesenske priredbe jer imamo svega dva mjeseca i to ljetna tijekom kojih su mnogi na odmoru, kazao nam je.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!