Cjepivo primilo 323 građana, kampanja se nastavlja Danima otvorenih vrata u Zavodu

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – Cjepko, posebni covid bus prošlog je tjedna obišao gotovo cijelu županiju, pri čemu je cijepljeno 323 građana. U Zavodu za javno zdravstvo nisu nezadovoljni, no napominju – uvijek može bolje. Cilj je cijepiti što više ljudi kako bi se izbjegao novi val koronavirusa na jesen pa u Zavodu nastavljaju s kampanjom cijepljenja. Upravno Zavod ima glavnu ulogu u provedbi kampanje jer je, prema uputi Ministarstva zdravstva, glavni koordinator cijepljenja, dok su u provedbi cijepljenja dužne sudjelovati sve zdravstvene ustanove i svi cjepitelji na području pojedine županije uz potporu nadležnog županijskog Stožera civilne zaštite.

-Tijekom srpnja i kolovoza u bjelovarskom Zavodu za javno zdravstvo, u sklopu Dana otvorenih vrata, građani će se moći cijepiti bez najave, i to ponedjeljkom od 9 do 12 cjepivom Astra Zeneca, srijeda Pfizerom, a petkom Modernom – kaže ravnateljica Zavoda Nina Renić. Cijepljenje bez najave organizirat će se i u Garešnici 6. i 13. srpnja od 12 do 14 sati, te u Daruvaru, 7. i 14. srpnja od 9 do 12 sati.

Kad je riječ o dosadašnjoj procijepljenosti u BBŽ, ona se kreće otprilike kao i u većini drugih županija.

-Prvom dozom u BBŽ je cijepljeno je 38 posto stanovnika, a s obje doze 29 posto. U Zavodu za javno zdravstvo BBŽ do sada je zaprimljeno 64 207 doza cjepiva protiv COVID 19 – 45 207  Pfizera, 7000 Moderne, 1100 AstraZenece i 500 Janssena – otkriva županijska pročelnica za zdravstvo Snježana Mišir, dodajući kako će se aktivnosti vezane uz cijepljenje, poput cijepljenja u dvorana, provoditi i dalje.

-Ako želimo zaštititi svoje zdravlje, zdravlje svoje obitelji, najbližih i sve sa kojima dolazimo u kontakt, moramo se cijepiti. Cijepljenje je važno kako bismo život vratili na “normalni”, kakav smo imali prije pojave Covida-a 19 te na taj način omogućili normalni gospodarski i društveni život naše zajednica. Ukoliko bilo tko ima nedoumice oko cijepljenja, razgovarajte i posavjetujte se sa svojim obiteljskim liječnicima – poručuje pročelnica Mišir, koja ističe i veliki angažman medicinskog osoblja u kampanji cijepljenja.

-Zahvaljujem svim zdravstvenim djelatnicima, kao i svima onima koji na bilo koji način sudjeluju u organizaciji i provođenju cijepljenja. Uz daljnju medijsku popraćenost i isticanje važnosti cijepljenja smatram da našim sugrađanima neće biti teško donijeti odluku i cijepiti se – kaže pročelnica.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!