Svi na minimalac, a tajnici izdašne nagrade. Evo koje

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Dok novi direktor Bjelovarskog sajma Zlatko Salaj s preostalim zaposlenicima čini sve za uspješnu organizaciju Jesenskog sajma, na pitanje o stvarnoj financijskoj situaciji kaže samo kako će prema stanju računa jedva skrpati za plaće, a o posljednjim poslovnim potezima svog prethodnika Davorina Posavca ne želi govoriti dok ne vidi sve račune.

Ipak, iz izvora bliskih vlasnicima, doznajemo za neke, u najmanju ruku čudne poteze pred kraj mandata. Dok je sve zaposlenike poslao na „čekanje“ s minimalnom plaćom i zabranom ulaska u prostor sajma, na poslu su ostali samo direktor i tajnica. Teška financijska situacija nije bila prepreka da direktor tajnici poveća plaću!? Svi na minimalac, a tajnici povišica, s pet na šest tisuća kuna.

Također, dok telefonski operateri u žestokoj konkurenciji nude usluge bezgraničnog telefoniranja i pristupa Internetu po cijeni za manje od 200 kuna na mjesec, računi koje je Sajam plaćao za ni 10 mobilnih linija je 7000 kuna. Kakva je to mobilna usluga koja stoji gotovo tisuću kuna na mjesec?

Tim više čudi i još jedna teško razumljiva „investicija“ bivšeg direktora – unatoč visokim troškovima za mobilne linije krenuo je i u nabavu novih uređaja i dva mobitela platio 20.000 kuna. Za sebe i, opet, tajnicu. Dakle, novi mobiteli vrijede kao plaće svih ostalih „na čekanju“.

Bivši direktor trenutačno koristi svoja radnička prava i odlazi na godišnji odmor, a kasnije će koristiti menadžerska prava i dobiti šest plaća. Ako vrati mobitele, jedna plaćica je već riješena.

Tekst je sufinancirala Agencija za elektroničke medije iz fonda za poticanje novinarske izvrsnosti


PODIJELI S PRIJATELJIMA!