Evo imena novih ljudi koji će upravljati bjelovarskom bolnicom

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Kako od „bolnice slučaja“ stvoriti ustanovu koja će biti primjer, gdje će se liječiti zadovoljni pacijenti i u kojoj će raditi kvalitetni primjereno plaćeni liječnici?

Prvi korak je imenovanje novog Upravnog vijeća OB Bjelovar koje će odgovarati novoizabranoj većini u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji. HDZ i HSLS osvajanjem vlasti dobili su i odgovornost za poslovanje županijskih ustanova. Nova upravna vijeća izbor su koalicijskih partnera i njihova je zadaća imenovanje i nadzor rada ravnatelja ustanova koje ruke zavlače u županijsku blagajnu. Točnije, Bjelovarsko-bilogorska županija imenuje svoje članove Upravnog vijeća Opće bolnice Bjelovar kao predstavnike osnivača bolnice.

-Župan Marušić i ja usuglasili smo imena i depolitizaciju svih tijela gdje je to moguće, imenovanje stručnih ljudi, ako je to moguće još i mladih, rekao nam je Dario Hrebak, bjelovarski gradonačelnik i predsjednik HSLS-a.

U slučaju Upravnog vijeća bolnice to znači da je HSLS predložio dva člana: to su Emanuel Modrić, urolog u bolnici koji ima 38 godina i Goran Povh, gastroenterolog koji ima 45 godina. Modrić će ujedno biti i kandidat za predsjednika Upravnog vijeća.

Hrebak dodaje da nitko od ovih mladih liječnika nije član njegove stranke.

Kako doznajemo, župan Marko Marušić se složio s prijedlozima koalicijskog partnera i sa svoje strane predložio Sanelu Grbaš-Bratković, specijalisticu opće kirurgije te Marija Gazića, predsjednika Komore medicinskih sestara.

Tu treba dodati još tri člana koje imenuje Vlada, radnici i Stručno vijeće bolnice.

Upravno vijeće odgovara osnivaču, dakle županiji. Hoće li bivši sastav objasniti trenutačna dugovanja bolnice, a ona su gotovo 300 milijuna kuna!? Tu su dugovi za lijekove, zaposlene, HZZO-u, kreditima i gradnji nove zgrade.

O toj problematici detaljnije čitajte uskoro na našem portalu.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!