Jučer tužio bolnicu, a danas postavljen na čelo Upravnog vijeća

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Nakon dvije godine provedene u poliklinici Dr. Došen, prije jedanaest godina dr. Emanuel Modrić zaposlen je u Općoj bolnici Bjelovar kao urolog specijalist gdje je i sada. Od danas je taj 38. godišnji mladi stručnjak i predsjednik Upravnog vijeća iste te bolnice.

Kao srednjoškolac bio je najbolji učenik u razredu, zvali su ga Emi, a želja mu je bila upisati medicinu što je i uspio. Kao maturant je pisao da „brije na agresivu“.

Nema puno javno dostupnih osobnih podataka o dr. Emanuelu, ali to i nije toliko važno. Važno je kako će se nositi s novom odgovornom dužnošću.

-Nisam još zaprimio rješenje o imenovanju pa je ovaj razgovor neslužben, rekao nam je u prvom kontaktu nakon što smo doznali za njegovo postavljenje. – Ne znam kad će biti prva sjednica, dogovorit ćemo se kad primimo službenu obavijest, rekao je.

Kaže da je odlično upoznat sa svim problemima u kojima se bolnica nalazi, a kao ključni je izdvojio je odlazak mladih stručnjaka iz Bjelovara. – Moramo pronaći način kako zadržati kvalitetan kadar, posebno mlade liječnike, odlučan je Modrić.

Još ne zna hoće li trenutačni ravnatelj Ali Alouch ostati na svojoj funkciji iako o njemu kao liječniku i kolegi može govoriti samo najbolje.

Nedavno smo pisali o brojnim tužbama liječnika protiv svojih bolnica, poslodavaca, zbog krivo obračunatih sati. Guglajući mladog liječnika naišli smo i na njegovu tužbu iz svibnja ove godine protiv bolnice gdje je od danas na čelu Upravnog vijeća. Tužio samoga sebe. Šalu na stranu, u svibnju vjerojatno nije znao gdje će biti danas, možda mu to pomogne da se ustanova nagodi s djelatnicima i izbjegne nepotrebne sudske troškove.

Na gulašijadi s čelnim ljudima BBŽ (izvor Facebook)

PODIJELI S PRIJATELJIMA!