Tko će biti prvi bjelovarsko-bilogorski vatrogasac?

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Vatrogasna zajednica Bjelovarsko-bilogorske županije traži novog vatrogasnog zapovjednika. Natječaj je raspisan do ponedjeljka 12. srpnja što znači da zainteresirani nemaju još puno vremena. Zainteresirani moraju imati potrebnu stručnu spremu, psihofizičku kondiciju i iskustvo, ne smiju biti kažnjavani, moraju imati organizacijske sposobnosti, a na popisu nepoželjnih karakteristika je neodlučnost.

-On mora donijeti odluku na intervenciji odmah o tome s kakvom vrstom napada, obrane ide u gašenje požara, s koliko ljudi – kaže predsjednik županijske Vatrogasne zajednice Đuro Petrić.

Kako natječaj traje, Petrić ne zna koliko je prijava stiglo, ali vjeruje da interesa ima. Oni koji se jave i ispunjavaju uvjete neće morati proći dodatan test kako bi dokazali sposobnost.

-Jedan od uvjeta je desetogodišnji staž na zapovjednoj funkciji nižeg ranga u vatrogastvu, pa smatramo da ako je deset godina čovjek obnašao tako važnu dužnost da ima položen stručni ispit i da se susretao s intervencijama u svojoj karijeri – tumači Petrić.

O tome da se javi na natječaj još razmišlja Zdenko Brandeis koji je posljednjih 11 godina zapovjednik Javne vatrogasne postrojbe Daruvar, a posljednjih 12 godina i zamjenik županijskog vatrogasnog zapovjednika. Od listopada prošle godine kada je Željko Mesec otišao u mirovinu je v.d županijskog zapovjednika, a uskladiti tu i funkciju zapovjednika daruvarskih vatrogasaca nije uvijek jednostavno.

-Morate donositi odluke prema Hrvatskoj vatrogasnoj zajednici, a morate donijeti odluku i za JVP Daruvar, ima dosta poslova koji se kose jedan s drugim s obvezama prema daruvarskoj i županijskoj vatrogasnoj zajednici – kaže Brandeis.

O tome tko će biti novi županijski vatrogasni zapovjednik odlučuje Predsjedništvo Vatrogasne zajednice, suglasnost mora dati glavni vatrogasni zapovjednik na državnoj razini, a imenuje ga župan.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!