BBŽ ima najbolju epidemiološku sliku u Hrvatskoj, cijepljenje je jedini način da tako i ostane

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – Na današnjoj nacionalnoj covid-karti jedino na mjestu Bjelovarsko-bilogorske županije stoji nula. Drugim riječima, jedino u našoj županiji nema zaraženih koronavirusom. Ipak, u jutrošnjem redovnom izvješću županijskog Stožera civilne zaštite stoji kako je na hospitalizaciji u bjelovarskoj Općoj bolnici jedna osoba. U županijskoj službi za informiranje su nam objasnili kako je do oprečnih podataka došlo jer se svi zaraženi iz nacionalne evidencije ‘skidaju’ deset dana nakon od dana kad im je potvrđena bolest. No, ne ozdrave svi za deset dana. Takav je slučaj, doznajemo, i s posljednjim potvrđenim pacijentom u BBŽ, od prošlog tjedna, koji je radi predostrožnosti zadržan u bolnici. No, sve i da je evidentiran u nacionalnoj statistici, opet bi BBŽ bila na dnu ljestvice po broju aktivnih slučajeva. Epidemiološka situacija u BBŽ već je neko vrijeme jako dobra, danima nema novozaraženih. Prema podacima s kraja prošlog tjedna, naša županija bila je druga u Hrvatskoj po tjednoj i 14-dnevnoj incidenciji, a manje novozaraženih i bolesnih imala je samo Istarska županija. Na današnjoj nacionalnoj karti Istra broji tri aktivna slučaja zaraze. Najviše ih je pak u Zadarskoj županiji, 122.

Kako bi se povoljna situacija održala, posebice na jesen, potrebno je da se što više građana cijepi protiv koronavirusa. Stoga se u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji nastavljaju brojne aktivnosti u sklopu kampanje cijepljenja. I ovoga tjedna vrata županijskog Zavoda za javno zdravstvo bit će otvorena za sve građane koji će se ponedjeljkom, srijedom i petkom od 9 do 12 sati moći cijepiti bez najave. Ponedjeljkom se cijepi Astra Zenecom, srijedom Pfizerom, a petkom Modernom.

Osim u Bjelovaru, svi zainteresirani građani mogu se bez najave i naručivanja cijepiti i u ispostavama Zavoda za javno zdravstvo u Garešnici i Daruvaru. Cijepi se Pfizer cjepivom, potrebno je samo ponijeti zdravstvenu iskaznicu.

U Ispostavi Garešnica, Službi za epidemiologiju, cijepljenje je organizirano sutra, 13. srpnja, 12 do 14 sati, a u Ispostavi Daruvar, Služba za epidemiologiju,

14 srpnja, od 9 do 12 sati.

Na terenu je i covid-bus ‘Cjepko’ koji sutra putuje na područje općine Kapela. Građani se mogu cijepiti po slijedećem rasporedu:

Gornje Sredice – Društveni dom – od 9,00 do 10,00 sati

Lipovo Brdo – Društveni dom – od 10:30 do 11:30 sati

Starčevljani – Društveni dom – od 12:00 do 13 sati.

 


PODIJELI S PRIJATELJIMA!