Bivša vlast pred kraj mandata kupila hrpu mobitela, potez novog župana mnoge je ostavio bez teksta

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – U novi mandat s novim mobitelima je, čini se, bio plan bivše županijske vlasti na čelu s Damirom Bajsom. Županija je, naime, u travnju ove godine zbog, navodi se u odgovoru na naš službeni upit, isteka ugovora s mobilnom operaterom potpisala aneks ugovora o korištenju usluga za narednih godinu dana za mobilnu telefoniju u sklopu kojeg je kupljeno i 29 mobitela vrijednih ukupno 112.371 kunu. To znači da svaki mobitel u prosjeku košta nemalih 3.874 kune. Na županijskoj listi želja se tako našlo 8 mobitela XIAOMI Mi 10T LITE 128GB PLAVI, 13 SAMSUNG GALAXY S20FE DS ZELENI, dva SAMSUNG GALAXY S21 128GB BIJELI 5G, jedan isti takav samo sive boje, 1 iPHONE 12 64GB BIJELI i čak četiri mobitela SAMSUNG GALAXY S21 ULTRA 256GB (tri srebrna i jedan crni) za koje se na raznim web shopovima navodi cijena i do 9.999 kuna.

Prema županijskoj odluci iz 2019. pravo na službene mobitele imaju župan, njegovi zamjenici, pročelnici i njihovi pomoćnici, stručni suradnik za protokol i odnose s javnošću, informatički referent, tajnica župana, tajnica zamjenika župana, vozač i domar. Ipak, nova županijska vlast na čelu s Markom Marušićem je odlučila smanjiti ‘mobitel apetite’, pa je željela vratiti sve mobitele no kako ih je šest već bilo otvoreno vraćena su preostala 23 čime je ušteđeno 82.677 kuna. Novi mobiteli koji su zadržani su jedan XIAOMI Mi 10T LITE 128GB PLAVI, dva SAMSUNG GALAXY-a S21 ULTRA 256GB CRNI 5G i tri SAMSUNG GALAXY-a S20FE DS ZELENI. Razlog zbog kojeg je većina mobitela vraćena je što, poručuju iz Županije, dok proračun puca na sve strane i postoje milijuni nepodmirenih obveza nedopustivo da se više od sto tisuća kuna potroši na mobitele.

-Mogu najaviti kako ćemo uskoro i mijenjati Odluku Bjelovarsko-bilogorske županije vezanu uz korištenje službenih mobitela, a sve u cilju racionalizacije troškova i ušteda gdje ćemo smanjiti broj službenika koji imaju pravo na službeni mobitel i svesti taj broj na minimum. Uz to, napravit ćemo i racionalizaciju i smanjenje voznog parka Županije s obzirom na velik broj automobila, jer uštede su nužne, proračun je u lošem stanju i ne možemo se ponašati kao pijani milijarderi – poručuje župan Marko Marušić.

 


PODIJELI S PRIJATELJIMA!