Hrebak se hvali uspjesima na nepostojeće datume

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Bjelovarski gradonačelnik Dario Hrebak pohvalio se na Facebooku najnovijom statistikom: u posljednjih šest godina više od dvije tisuće je manje nezaposlenih, a danas u gradu radi 500 osoba više nego 2015.

Vidljiv je i podatak da nedostaje 1700 radno aktivnih građana pa nije teško zaključiti da su po kruh otišli negdje drugdje, zemlje EU ili neki drugi hrvatski grad.

Sam pad nezaposlenih ne bi bio nikakav rezultat da su svi iselili, ali u Bjelovaru raduje 500 novih radnih mjesta, isto toliko plaća i pripadajućih obveza prema državi i lokalnoj samoupravi.

Hrebak kaže kako je „pravi melem na oči pogled kako naš Bjelovar polako, ali sigurno ide naprijed. Zdravim odlukama i strpljenjem, malo po malo…“ U skladu s predizbornim sloganom dodaje i da najbolje tek dolazi!

Grafički prikaz koji budi optimizam

Dodaje da kao i za sve ostalo statistika može govoriti puno dobrih stvari, ali i neke loše. – Osobno uvijek pokušavam stvari sagledati racionalno. Kategorija nezaposlenih iako se nezaposlenost u Bjelovaru radikalno smanjila me ne oduševljava previše jer sam svjestan da ona nije realan prikaz stanja. S druge strane optimizam mi budi najveća zaposlenost do sada u zadnjih 7 godina. To budi optimizam jer zaposleni pune gradsku blagajnu što znači da ćemo moći ostvariti puno više dobrih projekata, rekao nam je.

-Ono što me čini tužnim je smanjenje radno aktivnog stanovništva, to su naši građani koji su odlučili potražiti svoj posao izvan Hrvatske. Jedino je dobro da taj broj stagnira zadnjih godina što znači da ljudi daleko manje odlaze iz Bjelovara. No, moramo raditi na tome da što više mladih obitelji dođe u Bjelovar i da se jedan dio onih koji su otišli vrate. Jedino mlade obitelji mogu pomoći da se Bjelovar još snažnije nastavi razvijati, zaključuje Hrebak.

I sve bi bilo super da opet netko u gradskoj upravi nije dodao element za podsmjeh. Naime, referentni datumi mjerenja su 31. lipnja, a i osmoškolci znaju da lipanj ima samo 30 dana. Tako tablica ponosa može izgledati kao kakva zafrkancija činovnika kojem je bilo do malo šale i pošalice. Sljedeći izvještaj treba biti s 30. veljače.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!