Kiđemet opet dobio spor protiv Sajma, koliko još kuna treba dobiti

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Alen Kiđemet dobio je i drugi spor protiv nezakonitog otkaza na Bjelovarskom sajmu. Nakon što je prije dvije godine dobio gotovo 500.000 kuna bruto i presudu da ga se vrati na posao, kako to bivši direktor Davorin Posavac nije učinio, opet je tužio i smiješi mu se odšteta od nekih 200.000 kuna za plaće koje je trebao zaraditi, a to mu je onemogućeno.

Kiđemet je dobio otkaz jer je navodno nekom izlagaču omogućio snimanje štanda dronom „čime je ugrozio sigurnost posjetitelja“. Nakon prve presude radio je 10 minuta jer je u međuvremenu Posavac ukinuo njegovo radno mjesto pa ga nije mogao vratiti na posao.

-Čekam presudu pa ću vidjeti što dalje, potvrdio nam je u telefonskom razgovoru Kiđemet koji želi raditi i vjeruje da će Sajam nakon corona krize ponovno na staze slave.

-Mi smo Alena već vratili na posao, rekao nam je Zlatko Salaj koji je nedavno vraćen na dužnost direktora nakon poraza Damira Bajsa na izborima. Ne zna ništa o presudi u korist Kiđemeta, ali kaže kako ga je on odmah po stupanju na dužnost vratio na posao i ispoštovao odluku suda još iz 2019.

-Morat ću razgovarati s vlasnicima, mi sad nemamo novca, a znate da smo svi osim bivšeg direktora i njegove tajnice bili na minimalcu, rekao je Salaj.

Na pitanje kako teku pripreme sajma, optimistički očekuje uspješnu priredbu, danas je razgovarao i s predstavnicima Ministarstva poljoprivrede oko organizacije Državne stočarske izložbe. – U samo sedam dana potpisali smo 50-ak ugovora s izlagačima ili 15 posto od ukupnog plana. Vjerujem da će sve biti dobro, a ako nam dopuste i štandove u halama, bit će to sajam kakav je bio u najboljim godinama, optimističan je Salaj.

Inače, bivši direktor Posavac nakon smjene ima pravo na još šest menadžerskih plaća.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!