Optužili ravnateljicu Doma, a ona ih raskrinkala!

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – Zbog promjene županijske vlasti pod povećalom su se ovih dana našli direktori i ravnatelji županijskih tvrtki i ustanova. Nije rijetkost ni da na adrese medija stignu anonimne prijave i pritužbe na rad županijskih rukovoditelja. Jedna takva, na račun ravnateljice Doma za starije i nemoćne osobe Bjelovar Jasmine Radojčić, ovog je tjedna stigla u našu redakciju. Anonimni ‘tužitelj’ tvrdi kako je ravnateljica nedavno preuredila svoj ured, a veli i da se sumnja kako je tu učinjeno sredstvima namijenjenima energetskoj obnovi doma koja je baš ovih dana privedena kraju.

U narodu se kaže, gdje ima dima, ima i vatre. No, požar nastao oko obnove ureda brzo je ugasila sama ravnateljica Radojčić koja spomenutu ustanovu vodi od 2019. godine. Zadimilo se i ugasilo nakon što nam je Radojčić poslala fotografije svoga ureda koji, tvrdi ona, obnovu nije vidio nikada. U istom je stanju, navodi ona u odgovoru na naš upit, još od 1984. godine, kada je Dom podignut. Radojčić nam je pojasnila da za vrijeme natječaja za energetsku obnovu postoji točan popis onoga što se u obnovu može prijaviti, a tu, kaže, ne spada unutrašnje uređenje.
– U sklopu energetske obnove nije uređen ured ravnatelja, a niti uredi od ostalih djelatnika. U sklopu energetske obnove u uredu su mijenjani prozori i rasvjeta, što je išlo po svim sobama i prostorijama Doma jednako. Ured ravnatelja je na istom mjestu, s potpuno istim namještajem i istim rasporedom od prijašnjih ravnatelja, dakle iz 1984. godine. Ured ravnatelja nije niti krečen više od 10 godina. Naravno, prioritet su nam korisnici, osobito kod novih useljenja, da se njihove sobe i zajednički prostori urede i održavaju čistima – poručila je Radojčić.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!