Bajs ostao bez oporbenog kormila, jedna vijećnica raskrinkala kafić-kadroviranje

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Ines Šarić, županijska vijećnica GLAS-a koja je izabrana na vlakić listi Damira Bajsa i partnera, jučer se za govornicom javno suprotstavila vlakovođi i inzistirala da postane potpredsjednica Odbora za turizam kako je dogovoreno na zajedničkom sastanku vladajućih i oporbe. Bajs je, kako smo već pisali, taj sastanak napustio, ali su na njemu ostali svi drugi predstavnici oporbe i podijeli mjesta u odborima.

Kako smo danas doznali, Bajs se ipak sjetio da bi trebao imenovati svoje ljude u odbore pa je u kafić pozvao ostatak oporbe, ali je Šarićku zaboravio i zvao ju je tek na kraju. Kako je ona iz Čazme nije mogla, a bome ni htjela na kafić-kadroviranje jer je na legitimnom sastanku već sve bilo dogovoreno.

Tako se dogodila neugodna situacija da su se na Skupštini pojavila dva prijedloga, jedan usuglašen na sastanku u Županiji i drugi, naknadni prijedlog oporbenih čelnika koji je tražio da se Šarićku makne iz Odbora za turizam. Njega je za govornicom zastupao Mario Preskočil zatraživši da se mjesta oporbe ostave prazna do konačnog zajedničkog dogovora.

Ines Šarić se zainatila i tražila je glasovanje o prvom prijedlogu sa, po njoj, jedinog legitimnog sastanka. I pobijedila je. Skupštinska većina prihvatila ju je kao potpredsjednicu Odbora.

Iako dužnost potpredsjednice Odbora za turizam BBŽ i nije neka top funkcija, javna svađa za govornicom dokaz je da se Bajsova koalicija opasno ljulja, klima, da je šef izgubio autoritet neupitnog vođe. Ines Šarić već je ranije u Skupštini „šefu“ replicirala na njegovu samohvalu kako nijedan pročelnik nije iz njegove stranke rečenicom: „Da ste imali svoje pročelnike, možda ne biste izgubili izbore i sada sjedili u oporbi“.

Gubitkom autoriteta otvara se mjesto za novog šefa oporbe. Bajsovu aureolu sigurno su načela i porazna financijska izvješća o poslovanju Županije, a odgovor na pitanje može li netko drugi zaslužiti povjerenje oporbenih vijećnika, sigurno nećemo dugo čekati. Za početak, krenut će priče o potencijalnim kandidatima.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!