Ekipa iz ‘vlakić-koalicije’ otkazuje poslušnost vlakovođi Bajsu

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – Čini se kako se Bajsova ‘vlakić-koalicija’ počela raspadati. Kako smo izvijestili prije nekoliko dana, Damir Bajs je demonstrativno napustio sastanak vladajućih i oporbe na kojem se odlučivalo o raspodjeli mjesta u Županijskim odborima. Pritom su HDZ, HSLS i DHSS bili jasni – sve će biti isto kao u prošlom mandatu – vladajućima pripada 110 mjesta, a opoziciji 39. S tim se nije složio Bajs koji je pozvao i druge predstavnike oporbe da učine isto. No, oni su ostali i postigli dogovor. Međutim, Bajsove aktivnosti oko slaganja odbora nisu stale nakon toga. Iz priopćenja koje je medijima uputila Ines Šarić, županijska vijećnica GLAS-a, koji je također član Bajsove koalicije, proizlazi da bivši župan vlastite apetite vezani uz odbore pokušao utažiti ‘preko grbače’ svojih partnera.

Napuštanjem legitimno sazvanog sastanka svaki pozvani član se i odriče svojih mjesta. Raspodjelom nakon napuštanja DB NL, GLAS je dobio četiri mjesta u odborima, kako je taj sastanak jedini legitiman jer je legitimno sazvan pri dogovorenom i ostajemo. DB NL se sada poziva na kvote po vijećniku koji po njima ispadaju dva odbora po vijećniku, već ovdje nastaje šum s obzirom da Hrvatska stranka umirovljenika ima tri mjesta u odborima, a samo jednog vijećnika iz njihove kvote – piše, među ostalim u priopćenju Šarić, dodajući kako se GLAS-u na tu temu nakon spornog sastanka nije javio nitko iz Bajsove stranke.

-Ne pristajemo da odlučuju iz kojih odbora ćemo mi izaći, a u kojima ostati. DB NL je mogla kontaktirati stranku GLAS te ostvariti pristojan kontakt te postignuti eventualan dogovor. Kako stranka GLAS u ni jednom trenutku nije odlučivala o mjestima u odborima ni jedne druge stranke tako ni mi ne pristajemo da druge stranke odlučuju u naše ime. Stoga predlažemo da se sporna mjesta u odborima izaberu na samoj Županijskoj skupštini – zaključuje Šarić.

 


PODIJELI S PRIJATELJIMA!