Načelnik odlučio prijeći u profesionalce, građane će ubuduće koštati duplo više!

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

IVANSKA – Raspolaganje novcem poreznih obveznika u korist vladajućih bila je jedna od glavnih tema na nedavno održanoj drugoj sjednici općinskog vijeća u Ivanskoj. Među ostalim, tamošnji načelnik Željko Mavrin (DBNL), drugi mandat na čelu općine odlučio je obavljati profesionalno, za što će iz proračuna primati plaću od oko 10 tisuća kuna neto. Prema podacima iz njegove imovinske kartice, u prošlom mandatu spomenutu dužnost obavljao je volonterski, za mjesečnu naknadu od 5.700,00 kuna, što znači da će ubuduće porezne obveznike stajati duplo više. Riječ je, inače, o načelniku s najdužom imovinskom karticom u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji. Mavrin se bavi poljoprivredom, ima vlastiti OPG, na kojem si je do sada, uz spomenutu volontersku naknadu, isplaćivao plaću u neto iznosu od 7.614,00 kuna. Duplo manju plaću, 3.653,64 kune isplaćivao je istovremeno supruzi, zaposlenoj na istom OPG-u. Da je načelnik Ivanske jedan od najmoćnijih poljoprivrednika u svome kraju, svjedoče i podaci iz imovinske kartice, koje je teško i nabrojati – od 369 tisuća kuna poljoprivrednih poticaja, nekoliko kuća s okućnicama, na desetke gospodarskih objekata, livada i oranica, do nekoliko automobila te raznih poljoprivrednih strojeva, kao što su traktori, kombajni i slično. U imovinskoj kartici navedene su i Mavrinove životinje – krave vrijedne 600 tisuća kuna, junice ‘teške’ 250 tisuća i telad od 20 tisuća kuna. Kad je riječ o obvezama, Mavrin ima jedan kredit u visini od 222 tisuće kuna.

Podsjetimo, Željko Mavrin političku karijeru započeo je kao 2013. godine kao zamjenik tadašnjem načelniku Ivanske Josipu Bartolčiću, a obojica su bila članovi stranke Nezavisni seljaci Hrvatske. Prvi mandat na čelu općine Mavrin je osvojio četiri godine kasnije, a u međuvremenu se učlanio u stranku bivšeg župana, Damir Bajs Nezavisna Lista, s kojom je uvjerljivo pobijedio i na posljednjim lokalnim izborima.

Osim o većim izdvajanjima za načelnika, ivanački vijećnici na posljednjoj su sjednici odlučivali  i novim naknadama predsjedniku Vijeća u visini od 1.000,00 kuna, zamjeniku predsjednika od 500,00 kuna, potom članovima Vijeća u visini od 400,00 kuna te članovima radnih tijela u visini od 100,00 kuna.

Prijedlogu su se usprotivili tek vijećnici HDZ-a Mario Modrić i Andreja Žunić koji su kazali kako drže da su predložene naknade vijećnicima previsoke. No, na koncu su ipak većinom glasova svi prijedlozi usvojeni.

 


PODIJELI S PRIJATELJIMA!