Otkriveno tko se sve javio na natječaj – među kandidatima i poznata imena sa stranačkim iskaznicama

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Grad Bjelovar objavio je popis kandidata koji su zadovoljili uvjete natječaja za dva upražnjena pročelnička mjesta – za gospodarstvo te za komunalne djelatnosti i prostorno uređenje. Kako smo izvijestili prošli tjedan, u Gradu su ostali iznenađeni malim brojem prijava, od kojih sve i nisu zadovoljile uvjete natječaja. Naknadno su objavljena imena kandidata koji mogu na testiranje.

Tako se za mjesto pročelnika za komunalne djelatnosti javilo troje kandidata – Davor Antoljak, Kristina Kocur i Natalija Pavlus. Kad je riječ o kandidatima za mjesto pročelnika za gospodarstvo, na testiranje će i ovdje Davor Antoljak koji je, dakle, podnio prijave za oba radna mjesta. Riječ je inače o rudarskom inženjeru, voditelju Službe za istraživanje pri Agenciji za ugljikovodike. Uz Antoljaka, na natječaj se javio i Dalibor Janda, nekadašnji voditelj Službe za stočarstvo u Ministarstvu poljoprivrede, potom bivša državna tajnica u Ministarstvu gospodarstva Tajana Kesić Šapić, kao i bivša šefica bjelovarske Porezne Mirjana Panić. Tu su i ljudi ‘iznutra’ – Andrea Posarić, viša savjetnica za provedbu programa Europske unije i međunarodnu suradnju u Gradu Bjelovaru, te aktualni vršitelj dužnosti pročelnika za gospodarstvo Davor Sušak.

Testiranje kandidata provest će se 22. srpnja, u četvrtak, a u Gradu nas uvjeravaju kako će prilikom odabira budućih pročelnika biti presudno isključivo njihovo znanje i stručnost. Kako nam je i sam ranije potvrdio, bjelovarski gradonačelnik Dario Hrebak, u startu je poručio kako ni na koji način ne želi sudjelovati u provedbi natječaja te je taj posao u potpunosti povjerio povjerenstvu koje je sastavljeno upravo kako bi odradilo spomenuti zadatak. To znači da bi svi kandidati uoči testiranja trebali imati jednake šanse, odnosno da nitko nije u prednosti zbog, primjerice, posjedovanja članske iskaznice HSLS-a, kao što je slučaj s Kristinom Kocur i Tajanom Kesić Šapić, ili možda HDZ-a, koju ima D. Janda.

Podsjetimo, Grad Bjelovar je raspisao za popunjavanje spomenutih radnih mjesta nakon što je dugogodišnja pročelnica za gospodarstvo Sonja Novak otišla u mirovinu, dok je pročelnik za komunalne djelatnosti Ivica Markovinović preminuo.

-Bit će jako teško nadomjestiti i pročelnicu Novak i pročelnika Markovinovića. Riječ je o vrsnim stručnjacima koji su puno učinili za Bjelovar i koji su bili alfe i omege u svojim područjima. Nadam se da ćemo uskoro dobiti jednako kvalitetne ljude koji će znati obavljati spomenute poslove – kazao nam je još prošlog tjedna gradonačelnik Hrebak.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!