U Šapi ogorčeni jer im Grad više ne želi davati novac za pse o kojima skrbe

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – Marija Horvat iz Društva za zaštitu životinja Šapa na svom je Facebook profilu objavila da im Grad Bjelovar više ne želi plaćati hranu za pse smještene u njihovom skloništu. Naveli su da drugih troškova nema jer su svi psi cijepljeni, čipirani te sterilizirani odnosno kastrirani. Naime, prije nekoliko dana vraćen im je račun uz obrazloženje da Grad ima ugovor o zbrinjavanju životinja samo s Veterinarskom stanicom d.o.o. Horvat smatra kako to nije pravedno jer su navodno zbrinjavali pse i nakon isteka ugovora između Šape i Grada, no pse ne želi predati novom skloništu. Drugim riječima, Šapa sada ovisi najviše o pomoći donatora kojima je Horvat zahvalila na dosadašnjem trudu i pomoći.

Za komentar cjelokupne situacije smo upitali zamjenika gradonačelnika Igora Brajdića koji je ostao iznenađen ovim istupom.

-Grad Bjelovar je imao ugovor sa Šapom 16 godina i tad je sve bilo u redu, a sad kad su po prvi puta dobili konkurenciju, sad odjednom nije u redu. Po meni to nije u redu s njihove strane – rekao je. Dodaje kako se Šapa uopće nije javila na javni natječaj na kojem se odlučivalo tko će ubuduće skrbiti za nezbrinute životinje na bjelovarskom području pa ne vidi razlog bilo kakvom nezadovoljstvu.

-Sredstva su ograničena i mi jednostavno ne možemo plaćati dva skloništa. Imamo ugovor samo s Veterinarskom stanicom Bjelovar čije je sklonište u Severinu poput hotela za pse gdje su im osigurani apsolutno svi uvjeti, a taj ugovor identičan je onom koji je Grad dosad imao sa Šapom – ističe.

-Ako rade iz ljubavi, neka onda nastave, ja nemam ništa protiv. Ako je problem u novcu, onda neka kažu da je u tome stvar. No, novac svejedno ne mogu dobiti jer se nisu javili na natječaj – zaključuje Brajdić.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!