Nova Kiđemetova pobjeda, koliko će to stajati Bjelovarski sajam?

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Gotovo je! Sud u Rijeci kojim je predsjedavala Svjetlana Pražić i drugi je put na posao vratio Alena Kiđemeta, nezakonito otpuštenog voditelja održavanja Bjelovarskog sajma.

Sajam sada ima osam dana da na posao vrati tužitelja na njegovo radno mjesto, a ako je ono u međuvremenu ukinuto, na neko drugo radno mjesto koje odgovara njegovoj stručnoj spremi, radnom stažu, iskustvu… Naravno, Sajam mora i podmiriti troškove parničnog i žalbenog postupka, nešto manje od 5.000 kuna. Sajam, međutim, ne mora namiriti trošak za neisplaćene plaće.

Epilog je to maratonskog postupka koji je počeo sukobom bivšeg direktora Sajma Davorina Posavca i voditelja održavanja Alena Kiđemeta. Posavac je izvanredni otkaz dao zaposleniku jer je navodno dopustio nekom izlagaču snimanje dronom čime je ugrozio sigurnost posjetitelja.

Sud je taj otkaz proglasio nezakonitim i vratio Kiđemeta na posao. Za vrijeme dok nije radio, dobio je oko pola milijuna kuna bruto za neisplaćene plaće.

Posavac iz tog slučaja nije ništa naučio. Umjesto da po sudskoj odluci vrati tužitelja na posao, on je njegovo radno mjesto ukinuo „pa ga zbog toga nije mogao vratiti u tvrtku“. Presuda koju smo danas vidjeli kaže pak kako Kiđemetu tog 22. srpnja 2019. radni odnos nije prestao.

Zlatko Salaj, novi direktor Sajma kaže da je u kontaktu s Kiđemetom, da je sistematizacijom vratio njegovo staro radno mjesto i da će se odluka Suda ispoštovati. Žali što sve tako događalo i što je Sajam trpio financijsku štetu.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!