Raspisao natječaj kao predsjednik Gradskog vijeća, a to u stvari nije bio

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

GAREŠNICA – Slaven Đurđević, predsjednik garešničkog SDP-a, gradski vijećnik i član gradskog Povjerenstva za zakup i prodaju poljoprivrednog zemljišta u vlasništvu RH medijima je upustio priopćenje u kojem tvrdi kako je bilo određenih malverzacija oko posljednjeg natječaja za prodaju državnog zemljišta u Garešnici. Kako navodi u dopisu, Grad Garešnica posljednji javni natječaj za prodaju zemljišta objavljen je 19. svibnja ove godine, a potpisuje ga predsjednik Gradskog vijeća Željko Starčević. Prema Đurđeviću, to je sporno jer su u tom trenutku zbog lokalnih izbora bila raspuštena sva Gradska vijeća, i to još 14. travnja odlukom Vlade RH.

Slaven Đurđević, predsjednik garešničkog SDP-a

-Iako se natječaj poziva na odluku Gradskog vijeća od 22. ožujka 2021., na dan objave natječaja potpisani predsjednik Gradskog vijeća nema tu funkciju kao što ni Gradsko vijeće, koje objavljuje natječaj, ne postoji. Oba tijela, Gradsko vijeće i predsjednik Gradskog vijeća, su raspušteni odlukom Vlade RH 14. travnja 2021. godine kada je donesena odluka o raspisivanju izbora. Svime navedenim očito je da je natječaj objavljen protivnu zakonu RH, kao što ga je potpisala osoba koja za to nema ovlasti – navodi, među ostalim, Đurđević u priopćenju, dodajući kako je konstituirajuća sjednica novog Gradskog vijeća održana tek 30. svibnja, dakle 11 dana nakon raspisivanja spomenutog natječaja.

Stoga je Đurđević obavijest o tijeku provedbe spomenutog natječaja poslao Ministarstvu poljoprivrede, od kojeg je zatražio da se natječaj poništi te da se ponovo objavi kada za to budu zadovoljeni svi pravni aspekti. O svemu je, dodaje, obavijestio i USKOK, DORH te Bjelovarsko-bilogorsku županiju.

 


PODIJELI S PRIJATELJIMA!