Nakon dugog niza godina, među čestitarima i dugo očekivani gost

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

ČAZMA – Ulaganja u infrastrukturu – domove, ceste, sportske terene i drugo – pomoć gospodarstvu, razvijanje turizma… To i niz drugih faktora utjecalo je na činjenicu da sve više mladih ljudi za svoj dom odabire Čazmu, moglo se čuti na današnjoj svečanoj sjednici Gradskog vijeća u povodu Dana Grada i blagdana čazmanske nebeske zaštitnice, svete Marije Magdalene. Brojna događanja u povodu čazmanskog rođendana traju kroz čitavi srpanj, a danas je slavlje dosegnulo vrhunac. Čazmancima u čestitare stigli su brojni ugledni gosti, a prvi put nakon niza godina i bjelovarsko-bilogorski župan.

-Zahvaljujem županu Marku Marušiću na dolasku. Da je spreman pomoći i surađivati s našim gradom, pokazao je već nakon izbora, posjetivši Čazmatrans. Od tada smo više puta kontaktirali i surađivali, što je velika promjena u odnosu na ranije – kazao je čazmanski gradonačelnik, dodajući kako se bolja suradnja sa Županijom očituje i kroz obnovu područne škole u Mikloušu te kako se nada da će se to uskoro vidjeti i kroz obnovu prometnica, poboljšanje zdravstvenog standarda i dr. Potvrdio je to i sam župan Marušić, koji je istaknuo kako mu je žao što je Županija do nedavno imala maćehinski odnos prema Čazmi.

-Izuzetna mi je čast i motivacija promijeniti tu priču. Mislim da je Čazma biser naše županije i vjerujte mi da ću raditi sve kako bi se i Čazma, ali i cijela županija, u budućnosti razvijale – kazao je Marušić.

Svečanoj sjednici Gradskog vijeća nazočili su i brojni drugi ugledni gosti, među kojima je bio i koprivničko-križevački župan Darko Koren te načelnik slovenske općine Radlje ob Dravi Alan Bukovnik. Upravo ta općina za Čazmu je jedan od primjera kad je riječ o ulaganjima u turizam. Naime, među prvima u Europi u Radlju su izgradili biološki bazen, kakav bi uskoro trebao niknuti i u Čazmi.

-U Sloveniji nitko nije znao za Radlje ob Dravi dok nismo izgradili biološki bazen. Zbog bazena su nam počeli stizati gosti iz cijeloga svijeta, od Australije, preko Nizozemske, do Njemačke. Želim vam jednak uspjeh, vjerujem da će Čazma postati jedan od najljepših bisera hrvatskog turizma – kazao je Bukovnik.

Već tradicionalno, na svečanoj sjednici Gradskog vijeća podijeljena su i priznanja zaslužnim pojedincima i udrugama. Ove godine dobile su ih Čazmanske mažoretkinje, Moto klub Usamljeni jahači te poznati čazmanski ugostitelj Milan Ruškovec.

Događanja povodom Dana Grada Čazme nastavljaju se i za vikend. Sutra će tako u gradskom središtu nastupiti Druga dimenzija i Vatra, u subotu je na rasporedu koncert Lutalica i Halida Bešlića, a u nedjelju Tamburaškog sastava Ledina i Begina.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!