Kako je moguće da je strogi centar grada danima bez javne rasvjete?

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – Već desetak dana dio strogog središta Bjelovara noću je u mrklom mraku. Kako su nas izvijestili građani koji stanuju u Gundulićevoj ulici, javna rasvjeta danima ne radi.

-Malo je to nezgodno, pogotovo za nas koji idemo na posao jako rano ujutro. Mislim, Bjelovar je relativno siguran grad, ali nikome nije ugodno hodati po potpunom mraku. Pogotovo ženama. Susjeda svako jutro rano šeće psa i kaže da joj nije svejedno – priča nam jedan Goran, stanar jedne od zgrada u Gundulićevoj, dodajući kako je čudno da noću svjetla nema, a istovremeno se zna dogoditi da u pojedinim ulicama lampe svijetle i po danu.

Kako je moguće da je strogi centar grada danima bez javne rasvjete, provjerili smo u Gradu Bjelovaru.

-Prošli tjedan utvrđen je kvar podzemnog kabela uslijed kojega javna rasvjeta nije bila u funkciji u Ulici Ivana Gundulića i u dijelu ulica Matice hrvatske i Petra Preradovića. Danas je navedeni kvar otklonjen (kao privremeno rješenje umjesto podzemnog kabela postavljen je nadzemni kabel, a trajno rješenje sanacije/zamjene podzemnog kabela će biti izvedeno naknadno) tako da će javna rasvjeta u navedenim ulicama od danas biti u funkciji – odgovorio je na naš upit Željko Roksandić, savjetnik za energetiku u bjelovarskoj Gradskoj upravi.

Kad je riječ o uključenoj javnoj rasvjeti tijekom dana, Roksandić dodaje kako je to ponekad neophodno zbog utvrđivanja odnosno otklanjanja kvarova na javnoj rasvjeti.

 

 

 


PODIJELI S PRIJATELJIMA!