Ravnateljica otkrila zašto je novac za plaće uzela s računa za energetsku obnovu

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – Nakon što smo prošli tjedan objavili priču o tome kako u Domu za starije i nemoćne osobe Bjelovar razmišljaju o poskupljenju smještaja, koji je trenutno najpovoljniji u Hrvatskoj, javila nam se ravnateljica te županijske ustanove Jasmina Radojčić. Iako dizanje cijena još nije potvrđeno i o njemu tek treba odlučivati Upravno vijeće Doma, ravnateljica nam je napisala kako se i na druge načine radi na smanjenju troškova.

-Krenuli smo intenzivno i s popunjavanjem slobodnih mjesta u Domu te s raskidanjem ugovora sa zaposlenicima koji su bili zaposleni na određeno vrijeme – istaknula je ravnateljica, dodajući i kako je ovih dana osigurana donacija 35 kreveta iz jedne njemačke klinike, iz koje je ranije u Bjelovar već stiglo 29 očuvanih kreveta. Ukupna vrijednost te donacije je, kaže Radojčić, oko 500 tisuća kuna.

Ravnateljica je prokomentirala i naše ranije izvješće o trenutnoj nezavidnoj financijskoj situaciji u Domu zbog koje je ravnateljica, kako bi radnicima isplatila plaće za prošli mjesec, posegnula za sredstvima s podračuna i posudila 400 tisuća kuna namijenjenih energetskoj obnovi doma koja se ovih dana privodi kraju.

-Nismo posegnuli u nešto što nije naše. Mi smo 18. siječnja prebacili na podračun milijun i 360 tisuća kuna decentraliziranih sredstava kako bismo platili izvođaču radova. Po okončanim radovima, to smijemo uzeti nazad. No, ja to nisam dozvolila do 15. srpnja, kad je i krajnji rok za isplatu plaća po kolektivnom ugovoru. Tada smo prebacili tih 400 tisuća kuna, koje su ionako naš novac, da bismo ljudima osigurali plaće. Obveze prema dobavljačima svakodnevno podmirujemo – navodi ravnateljica, dodajući kako smatra da će se situacija u Domu uz novu ekipu na čelu Županije posložiti.

-Vjerujem u njih – kaže Radojčić.

U Dom je stigla nova pošiljka kreveta

PODIJELI S PRIJATELJIMA!