Stigli novi podaci o cijepljenima, opet katastrofalne brojke za Bjelovarsko-bilogorsku županiju

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – Bjelovarsko-bilogorska županija ponovno je na samom dnu nacionalne ljestvice kad je riječ o cijepljenju protiv koronavirusa, pokazuje najnovija statistika Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo. Konkretno, u BBŽ je do sada prvu dozu cjepiva primilo 33,7 posto građana. Jednak postotak stanovništva cijepljen je i u Splitsko-dalmatinskoj županiji, a slabiji učinak, 33,2 posto, ima jedino Šibensko-kninska županija.

Kad je riječ o završenom cijepljenju, njime se u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji može pohvaliti 28,2 posto građana, što je uvjerljivo najgori rezultat u zemlji. Manje od 30 posto procijepljenih ima jedino još Splitsko-dalmatinska županija, 29,7 posto.

Kad se sve zbroji, Bjelovarsko-bilogorska županija zauzima posljednje mjesto na nacionalnoj ljestvici.

Najbolji učinak u cijepljenju protiv koronavirusa ima Grad Zagreb, u kojem je prvu dozu cjepiva primilo 46,1 posto građana, a u potpunosti je procijepljeno 40,4 posto stanovnika.

Od početka kampanje cijepljenja u Hrvatskoj je potrošeno preko 3 milijuna doza cjepiva protiv koronavirusa, a do subote je s cijepljenjem završilo 1.429.990 osoba. Drugu dozu cjepiva čeka još 1.629.106 građana.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!