Dvije osobe žele voditi Turističku zajednicu Bjelovarsko-bilogorske županije

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Završen je natječaj za direktora Turističke zajednice Bjelovarsko-bilogorske županije. Detalje u Županiji i Zajednici za sada službeno još ne otkrivaju, no neslužbeno doznajemo da je za spomenuto radno mjesto zainteresirano dvoje kandidata. Da se javio na natječaj, potvrdio nam je Daruvarčanin Marcel Medak, bivši ravnatelj Daruvarskih toplica i aktualni šef Bizovačkih toplica.

-Posljednje četiri godine radim izvan Bjelovarsko-bilogorske županije. Prijavio sam se na natječaj zato što bi se htio vratiti, prvenstveno zbog obitelji koja mi je ovdje – kazao nam je Medak. Dodaje kako drži da ima sve uvjete potrebne za preuzimanje županijske Turističke zajednice koja je godinama bez direktora.

-Aktivan sam, cijelo vrijeme sam u turizmu. Mislim da imam dovoljno iskustva i volje da pomognem da turizam u županiji krene u boljem pravcu nego što je to sada slučaj – kaže Medak.

Marcel Medak

Kako doznajemo, na natječaj se prijavila još jedna osoba, vlasnica jedne turističke agencije s područja Bjelovarsko-bilogorske županije.

Mali broj prijava na natječaj ne čudi, s obzirom da su uvjeti za zapošljavanje čelnika turističkoj zajednica koje određuje resorno ministarstvo vrlo strogi. Tako se od kandidata, među ostalim, očekuje da budu visokoobrazovani te da imaju najmanje tri godine radnog iskustva na rukovodećim mjestima u turizmu. Za ovaj natječaj morali su izraditi i poslovni plan turističke zajednice, a trebala im je i preporuka prijašnjih poslodavaca.

Hoće li netko od spomenutih dvoje kandidata dobiti priliku da vodi Turističku zajednicu BBŽ, odlučit će posebna komisija i Turističko vijeće Zajednice. Naime, na komisiji je da prvo razmotri pristigle prijave, nakon čega slijede razgovori s kandidatima. Odluku o najboljem kandidatu komisija šalje na potvrdu Turističkom vijeću TZ BBŽ, a u konačnici kandidata treba potvrditi i Ministarstvo turizma. S obzirom na pomalo kompliciranu proceduru i činjenicu da je sezona godišnjih odmora, upućeni kažu kako bismo novog meštra za županijski turizam službeno mogli dobiti tek u rujnu.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!