Zgrada Doma za starije i nemoćne osobe dobiva novog vlasnika

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – Bjelovarsko-bilogorski župan Marko Marušić održao je radni sastanak s ravnateljem Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje Ivanom Serdarom sa suradnicima na kojemu se razgovaralo o međusobnoj suradnji Bjelovarsko-bilogorske županije i HZMO-a.

Jedna od tema razgovora bio je i prijenos vlasništva nekretnina Doma za starije osobe Bjelovar. Naime, Hrvatski zavod za mirovinsko osiguranje vlasnik je nekretnina Doma za starije osobe Bjelovar, a od njegova osnutka osnivač mu je Bjelovarsko-bilogorska županija i  objekti Doma koriste se bez naknade.

Do sada je Bjelovarsko-bilogorska županija u suradnji s Domom ulagala u obnovu i uređenje objekata Doma za starije osobe Bjelovar, a prijenosom vlasništva otvorile bi se dodatne mogućnosti za daljnje podizanje kvalitete objekta za smještaj starijih osoba te razvoj mreže domova za starije i nemoćne osobe. Dosadašnjim ulaganjem u nekretnine Doma nisu se samo stvarali bolji uvjeti za korisnike, već se i spriječilo propadanje javne imovine, ali i povećavala njihova vrijednost.

Stoga će Bjelovarsko-bilogorska županija krenuti u postupak vezan uz prijenos vlasništva, odnosno rješavanje imovinsko-pravnih odnosa objekata Doma za starije osobe Bjelovar na način da se pravo vlasništva bez naknade ustupi ili Domu za starije osobe Bjelovar ili Bjelovarsko-bilogorskoj županiji kao osnivaču.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!