Nema zapovjednika, a na Jadran kreće nova smjena bjelovarskih vatrogasaca

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Vatrogasna zajednica Bjelovarsko-bilogorske županije već je drugi mjesec bez zapovjednika. Nakon odlaska Željka Meseca u mirovinu, njegovu je dužnost obnašao zamjenik, ali je i njemu u lipnju istekao mandat.

Sredinom prošlog mjeseca, 16. lipnja, na izbornoj skupštini Vatrogasne zajednice BBŽ izabrano je novo vodstvo, a predsjednik je postao Sivestar Štefović, inače načelnik općine Štefanje i tajnik Županijske organizacije HDZ-a. Po slovu zakona, do isteka natječaja za novog zapovjednika, njegovu dužnost obnaša upravo Štefović kao predsjednik.

-Nije to nimalo lako, osim stalnog dežurstva treba donositi odluke za koje baš i nemam previše iskustva, ali sve ipak ide bez većih poteškoća, rekao nam je Štefović. Očekuje da bi krajem kolovoza mogli dobiti zapovjednika kojeg izabere Predsjedništvo Zajednice, a potvrđuje glavni vatrogasni zapovjednik i župan Marušić.

Također se nada i ponovnom otvaranju operativnog centra koje je bivša županijska vlast neprekidno odgađala. – Župan Marušić bio je na našoj skupštini i obećao je pomoć vatrogascima pa smo uvjereni da ćemo dobiti obećani centar uskoro, kaže novi predsjednik Zajednice.

Trenutačno je pet vatrogasaca iz naše županije u glavnom vatrogasnom centru u Divuljama i očekuje se sedam smjena u priobalju. Štefović se nada da neće biti potrebe slati velike snage u Dalmaciju kao što je nedavno bio slučaj s požarom koji je prijetio Splitu.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!