Pokazali zube već na prvoj sjednici Upravnog vijeća. Prijetilo se i ostavkama

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

U utorak je održana prva sjednica novog Upravnog vijeća Opće bolnice Bjelovar.

Novo Upravno vijeće imenovano je prije par tjedana. Njegovim sastavom skupštinska većina Bjelovarsko bilogorske županije (Marušić – Hrebak) jasno je dala do znanja da će se u budućem upravljanju bolnicom oslanjati na nove i mlađe ljude koji se zalažu za nove modele upravljanja.

Pokazalo se to već na prvoj sjednici ili bolje rečeno, već u njenoj pripremi. Kako smo doznali iz krugova bliskih Upravnom vijeću, dnevni red koji je predložio ravnatelj Ali Allouch, Vijeće je odbilo i zatražilo bitne preinake.

Napetosti u pripremi sjednice nastavljene su i na samoj sjednici.

Članovi Upravnog vijeća na čelu s Emanuelom Modrićem, vrlo zainteresirani za stanje u bolnici, tražili su detaljne informacije i podatke.

Ravnatelj je to shvatio kao nedostatak povjerenja Vijeća u njegov rad i zaprijetio ostavkom.

Naš izvor to je nazvao različitim pogledom na upravljanje Općom bolnicom Bjelovar. Ravnatelj dr. Ali Allouch smatra kako bi Upravno vijeće trebalo davati bezrezervnu potporu njegovim odlukama, a Vijeće pak smatra kako se ravnatelj mora naviknuti da novi članovi Upravnog vijeća ne misle biti fikus i da namjeravaju aktivno sudjelovati i u pripremama sjednica, a ne samo na sjednicama. S druge strane, kaže naš sugovornik, kako je ravnatelj očito očekivao da će i novo Vijeće bespogovorno dizati ruke na svaki njegov prijedlog, kao što je to očito radilo bivše Upravno vijeće, pod apsolutnim kontrolom župana Bajsa.

Međutim, pokazalo se da oni ne samo da nisu spremni bespogovorno dizati ruke, nego da je upitna i potpora nekih članova Vijeća ravnatelju.

U takvim okolnostima, ravnatelj Allouch je, kako tvrdi naš izvor, i sam tijekom sjednice konstatirao da će, ukoliko ne postoje uvjeti za skladnu suradnju s Vijećem, podnijeti ostavku na mjesto ravnatelja.

Koliko je to realno, teško je reći, poglavito s obzirom da pojedini članovi Vijeća imaju informacije kako ravnatelj Allouch još od poraza njegove opcije na izborima snažno lobira za ostanak na mjestu ravnatelja, pa su rezultati takvog lobiranja stigli i do nekih od članova Upravnog vijeća. Možda su baš zbog tog lobiranja, tvrdi naš izvor, pojedini članovi Upravnog vijeća Opće bolnice Bjelovar htjeli pokazati da ih nikakvi pritisci neće sputati u promjeni modela upravljanja i aktivnom sudjelovanju u upravljanju bolnicom.

Već na ovom prvom odmjeravanju snaga pokazalo se da nakon promjene Upravnog vijeća u bolnici više ništa neće biti kao prije.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!