Padala stabla, nastradala krovišta, štetu pretrpio i prvi županijski vatrogasac

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Snažno nevrijeme koje je jučer zahvatilo Sisačko-moslavačku, Požeško-slavonsku i Virovitičko-podravsku županiju, zaobišlo nije niti bjelovarsko-bilogorsko područje. Šteta ovdje srećom nije kao na tim područjima, ali su vatrogasci diljem županije imali desetak intervencija.

-Bilo je posla dosta, uglavnom uklanjanja stabala s prometnica. Bilo je na području općine Berek nešto krovova koji su stradali tako da su vatrogasci i tu pomagali – potvrdio nam je predsjednik Vatrogasne zajednice Bjelovarsko-bilogorske županije Silvestar Štefović.

I sam Štefović je osjetio zlu ćud vremena.

-Palo je stablo na moj automobil kada sam se kretao između Siščana i Kabla tako da sam osjetio to nevrijeme i na vlastitoj koži – kaže Štefović i dodaje da je srećom pretrpio samo materijalnu štetu.

Stabla su padala i u Velikom Grđevcu, Grubišnom Polju, a najviše je štete zabilježeno na berečkom području gdje su nastradala krovišta domova u Kostanjevcu i Oštrom Zidu, ali i crkva u Kostanjevcu kojoj je vjetar odnio cijelo krovište. Ono se počelo sanirati odmah.

-Odmah smo to sklanjali s ceste da se može proći i pokrivali gore s ceradama da to ne propada dalje. To su radili mještani i vatrogasci Bereka i Ruškovca cijelo poslijepodne i večer – kaže berečki načelnik Mato Tonković.

Sanacija je u tijeku i danas kao i na području Šandrovca koji je ostao bez struje nakon što se par stupova kod klizišta pomaknulo ili urušilo.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!