Kako radi gradska uprava kad su šefovi na godišnjem

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Zatvoreno zbog godišnjeg odmora, natpis koji povremeno možemo vidjeti na ugostiteljskim objektima, slobodno su mogli izvjesiti na bjelovarsku gradsku upravu. Čelni ljudi Grada su na moru, pune baterije za jesen i kako svatko ima pravo na odmor, imaju i gradski čelnici.

„U ovom trenutku obnavlja se 15-ak ulica u Bjelovaru. Dio je vezan uz projekt aglomeracije, odnosno rekonstrukciju vodovoda i kanalizacije, koju provode Vodne usluge. Prva završena ulica u sklopu toga projekta je Ulica kneza Višeslava u Ždralovima koju je obišao zamjenik bjelovarskoga gradonačelnika Igor Brajdić, u pratnji predsjednika Uprave Vodnih usluga Ivana Ivančića, direktora Gradske plinare Srećka Ezgete te Stipe Ljubičića iz Poduzeća za ceste“, posljednja je objava Igora Brajdića na službenim stranicama grada 29. srpnja nakon čega se otišao kratko odmoriti.

Gradonačelnik je pak posljednje pojavljivanje u gradu imao prije gotovo mjesec dana, 12. srpnja, kad je obišao gradilište: „Završila je obnova Naselja Petra Krešimira IV. Obnova, koja je provedena u dva dijela, ukupno je vrijedna oko 1,5 milijuna kuna te puno znači za bolji život tamošnjih stanara, istaknuo je prilikom obilaska gradonačelnik Dario Hrebak.“

-Sve u gradu funkcionira normalno, ako je netko na godišnjem, mijenja ga kolega i nikakvog zastoja nema, rekla nam je gradska glasnogovornica Kristina Turković Lovrić i sama se spremajući za put na more. Na manifestacije poput obilježavanja Dana pobjede idu izaslanici i Grad uvijek ima svog predstavnika.

Istina, u gradu se osjeća da nedostaje pola sugrađana, a kolovoz i nije neki mjesec u kojem se trebaju obavljati veliki poslovi s gradskom administracijom.

Brajdić nam je rekao kako neki odjeli rade pojačano jer se pripremaju neki projekti za natječaje kako bi se dobio državni/europski novac za njih. A rokovi su kratki, već u rujnu pa za mnoge nema stanke.

Za razliku od Grada, u Županiji su se drukčije organizirali. Dok je župan Marko Marušić tjedan dana na obiteljskom godišnjem, mijenja ga zamjenica Marija Jungić tako da ona može riješiti bilo kakvu izvanrednu situaciju ako se pojavi.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!